ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΩΛ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Η παύση έπρεπε να γίνει από τη διερχόμενη μπάντα»

* Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπως αναφέρουν. Ταυτόχρονα ζητούν να δοθεί ένα τέλος στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 15:44

«Η μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας απλώς τήρησε το πρωτόκολλο όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, παίζοντας στη θέση της απέναντι από τους επισήμους καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, πρωτόκολλο το οποίο τηρείται σε όλες τις παρελάσεις και από όλες τις μπάντες (δήμων, ενόπλων δυνάμεων κ.α.) πανελλαδικά και προβλέπει ακριβώς αυτό, δηλαδή παύση μόνο από την πλευρά των διερχομένων μπαντών και όχι από την μπάντα που έχει εγκατασταθεί απέναντι από τους επισήμους».

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νικόλαος Καλτσάς, ο διευθυντής του ΔΩΛ Απόστολος Αλεξίου και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του ΔΩΛ Γεώργιος Μηνάς απαντούν με κοινή τους ανακοίνωση στα όσα δήλωσε στην «Ε» ο εφημέριος του Αγίου Γεωργίου π. Νικηφόρος που είναι και ιδρυτής, συντονιστής και υπεύθυνος της νεοσύστατης Ενοριακής Εκκλησιαστικής Φιλαρμονικής των κατηχητικών τους Σχολείων.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές ξέσπασε μια αντιπαράθεση την ημέρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της φιλαρμονικής του Αγίου Γεωργίου την ώρα που περνούσε μπροστά από τους «επίσημους» η δική τους μπάντα παιανίζοντας στον δικό της ρυθμό, την ίδια στιγμή η φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων δεν σταμάτησε καθόλου, κάτι όμως που έκανε λίγα λεπτά νωρίτερα για να περάσουν τα τύμπανα του Μουσικού Σχολείου. Ο π. Νικηφόρος τοποθετήθηκε μέσω της «Ε» κατά της κίνησης αυτής ζητώντας τον λόγο από τον μαέστρο της άλλης Φιλαρμονικής κ. Γιώργο Μηνά. Ο κ. Μηνάς από την πλευρά του τοποθετούμενος επί του ζητήματος στην «Ε» τόνισε μεταξύ άλλων πως «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Δουλειά μας είναι να βγάλουμε την παρέλαση μέχρι το τέλος που έρχεται ο στρατός με τη δική του φιλαρμονική. Δεν έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε για κανέναν».

Προχθές απάντησε ο π. Νικηφόρος με μια επιστολή στην οποία περιελάμβανε αρκετά ερωτήματα προς τον κ. Γ. Μηνά. Χθες ήρθε και η απάντηση από τους εκπροσώπους του ΔΩΛ, οι οποίοι ζητάνε παράλληλα να σταματήσει το θέμα ενόψει και των άγιων ημερών. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής: «Ως Δημοτικό Ωδείο, θα θέλαμε να δώσουμε ένα τέλος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τις μπάντες 'Φιλαρμονική του ΔΩΛ' και 'μπάντα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου'. Θεωρούμε ότι ένα πολύ μικρό γεγονός μεγεθύνθηκε υπέρμετρα, και οι επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις στον Τύπο βλάπτουν άδικα την εικόνα των παραπάνω μουσικών συνόλων και των υπευθύνων τους. Για την αποκατάσταση της ηρεμίας, και μάλιστα λίγο πριν από τις άγιες ημέρες που έρχονται, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η μπάντα του ΔΩΛ απλώς τήρησε το πρωτόκολλο όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, παίζοντας στη θέση της απέναντι από τους επισήμους καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης, πρωτόκολλο το οποίο τηρείται σε όλες τις παρελάσεις και από όλες τις μπάντες (δήμων, ενόπλων δυνάμεων κ.α.) πανελλαδικά και προβλέπει ακριβώς αυτό, δηλαδή παύση μόνο από την πλευρά των διερχομένων μπαντών και όχι από την μπάντα που έχει εγκατασταθεί απέναντι από τους επισήμους. Αν υπήρχε από πλευράς διοργανωτών της παρέλασης άλλος σχεδιασμός, αυτός θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί εγγράφως στην υπηρεσία του Δημοτικού Ωδείου, πράγμα που ουδέποτε έγινε».

Εν κατακλείδι στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «Σε προσεχείς παρελάσεις, δεδομένου ότι συνεχώς δημιουργούνται νέα μουσικά σύνολα οι υπεύθυνοι διοργάνωσης θα πρέπει να δώσουν ακριβείς οδηγίες στα μουσικά σύνολα τα οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass