ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Ο κ. Μηνάς κάνει ό,τι νομίζει;»

* Σειρά ερωτημάτων θέτει ο ιερέας π. Νικηφόρος του Αγίου Γεωργίου με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του μαέστρου Γιώργου Μηνά

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 15:58

Συνέχεια στη διαμάχη των δύο φιλαρμονικών Λάρισας, του Αγίου Γεωργίου και του Δήμου, η οποία ξέσπασε κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης παρέλασης από… ταυτόχρονα διαφορετικά εμβατήρια, δόθηκε χθες με αφορμή τις δηλώσεις στην «Ε» του μαέστρου της Δημοτικής Μπάντας, κ. Γιώργου Μηνά. Ο εφημέριος του Αγίου Γεωργίου π. Νικηφόρος, με επιστολή του προς την «Ε», θέτει μια σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μηνά. Πιο αναλυτικά αυτή αναφέρει τα εξής:

«Στο φύλλο της 27ης Μαρτίου 2018 (σελ. 1 και 11) της έγκριτης λαρισαϊκής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» διάβασα ένα πολύ αντικειμενικό και αξιόλογο δημοσίευμά σας και θα ήθελα ως συντοπίτης, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Μεγ. Αγ. Γεωργίου Λαρίσης και ιδρυτής, συντονιστής και υπεύθυνος της νεοσύστατης Ενοριακής Εκκλησιαστικής Φιλαρμονικής των κατηχητικών Σχολείων μας (και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε όλη την Ελλάδα) να μού δώσετε την ευκαιρία ως γνωστός πνευματικός και παλιός κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης να πω το εξής για να στηρίξω το κύρος της Ι. Μητροπολεως, της Ενορίας μου, των γονέων και των παιδιών που συμμετέχουν στις πολλαπλές δραστηριότητές μας.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» και το λέγω αυτό διότι η μεγάλη προσβολή που συνέβη εκ μέρους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, με υπεύθυνο τον κ. Γ. Μηνά, ενώπιον των επισήμων, κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821, θα μπορούσε να σταματήσει εκεί και να πει δημοσίως «συγγνώμη δεν το κατάλαβα ήμουν αφηρημένος» κ.α., διασφαλίζοντας την αξιοπρέπειά του.

Όμως οι δημοσιευμένες απαντήσεις του αναγκάζουν όλους τους Λαρισαίους αλλά και τους προϊσταμένους του που θα ήθελαν να τον συγκαλύψουν να μην μπορούν. Και ερωτώ:

1. Εγώ για να δημιουργήσω την Ενοριακή Φιλαρμονική ρώτησα τον Μητροπολίτη μου και έλαβα την ευλογία του και όλοι είναι πειθαρχημένοι αν και κανείς δεν αμείβεται.

Ο κ. Γ. Μηνάς κάνει ό,τι νομίζει; Ως υπάλληλος του Δήμου δεν έχει προϊστάμενο;

2. Όταν σκεφθήκαμε ως Ι. Μητρόπολις να συμμετέχουμε στις παρελάσεις των Εθνικών Επετείων του τόπου μας ρωτήσαμε τους υπευθύνους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ενέκριναν, έθεσαν το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας, έλαβαν την έγκριση και μετά ως Ι. Μητρόπολη εμφανισθήκαμε για πρώτη φορά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017 πειθαρχώντας στο πρωτόκολλο της ημέρας.

Για τον κ. Γ. Μηνά δεν υπάρχει πρωτόκολλο και μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει σε τόσο επίσημες εκδηλώσεις;

4. Λέει ο κ. Γ. Μηνάς ότι «δεν έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε για κανέναν. Δεν μπορούσαμε να κόψουμε για κανέναν» σταμάτησε όμως να παιανίζει όταν πέρασαν τα τύμπανα του Μουσικού Σχολείου και δικαιολογείται λέγοντας το Μουσικό Σχολείο «είχε 30 τύμπανα και έπρεπε να σταματήσουμε» και απορώ «Πότε πρόλαβε και τα μέτρησε;». Η Φιλαρμονική σταμάτησε να παιανίζει όταν τα τύμπανα ήταν στη διασταύρωση Κύπρου και Ερμού, ενώ εκείνος ήταν στην Κεντρική πλατεία. Ομολογώ ότι και αετίσιο μάτι να είχε ο κ. Γ. Μηνάς δεν θα προλάβαινε να τα μετρήσει. Θέτω όμως και ένα άλλο ερώτημα. Η Ι. Μητρόπολις συμμετείχε στην παρέλαση και της 28ης Οκτωβρίου 2017 και η Φιλαρμονική του Αγ. Γεωργίου τότε δεν είχε 30 τύμπανα γιατί τότε σταμάτησε να παιανίζει έστω και οριακά; Δηλαδή ο ίδιος αποφασίζει πότε, πού, και πώς θα παιανίσει;

5. Λέει ο κ. Γ. Μηνάς ότι «η μπάντα του Αγ. Γεωργίου δεν έχει δουλειά να βγαίνει στην παρέλαση». Και ερωτώ: Ο κ. Γ. Μηνάς τα ξέρει όλα και θέλει να συντονίζει και το τι, πότε και πώς η Ι. Μητρόπολις, στην οποία ανήκει η Φιλαρμονική του Αγ. Γεωργίου, θα συμμετέχει στις εορτές της πόλεως;

Δεν θέλω να πω περισσότερα. Οι προϊστάμενοι του κ. Γ. Μηνά ας τα συζητήσουν μαζί του και ας του κάνουν σαφέστερες τις υποχρεώσεις του. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει αξιόλογο δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ως προς τη Φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου, που θα έπρεπε να την αγκαλιάσει με χαρά και αγάπη, ας μη φοβάται αυτά τα μαθητούδια που προσπαθούν κι αυτά κάτι να προσφέρουν στον τόπο τους. Μην τα φοβάστε τα παιδιά κ. Γ. Μηνά, αλλά αγαπήστε τα, αναδείξτε τα, βοηθήστε τα. Ο κόσμος δεν καταστρέφεται από τα παιδιά αλλά από τους εγωισμούς μας, τη ζήλεια μας και τον φθόνο μας. Αγαπήστε κ. Γ. Μηνά και μάθετε και στους μαθητές σας να αγαπούν γιατί ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει με τον φθόνο, την κακία και την έπαρση» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass