ΟΙ ΣΚΑΜΝΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

«Η βελτίωση του οδικού δικτύου θα αναβαθμίσει την περιοχή»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 15:54

Το θέμα της πρόσβασης του δρόμου από τη διασταύρωση της Κρυόβρυσης μέχρι την παλαιά Σκαμνιά συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Δημήτρη Παπαδημόπουλου με το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Σκαμνιωτών «Ο Ολυμπος».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «άξιο μνείας είναι ότι η βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και θα αποτελέσει πόλο έλξης, δεδομένου ότι στο σημείο υφίσταται η εκκλησία της Παναγίας της Κρυόβρυσης αλλά και ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος (τρίκλιτη βασιλική χωρίς τρούλο) της παλαιάς Σκαμνιάς και εντός του οποίου υπάρχουν σπάνιες αγιογραφίες. Σημειωτέον επίσης ότι έχει χαρακτηρισθεί επισήμως ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο το χωριό καταστράφηκε, ενώ διασώθηκε μόνον ο ναός, μετά την αποτυχημένη απόπειρα Γερμανού στρατιώτη, που προσπάθησε να τον πυρπολήσει, έπεσε όμως από τη στέγη και τραυματίστηκε σοβαρά. Την Κυριακή της Πεντηκοστής, συγκεντρώνονται στον γύρω χώρο οι απανταχού Σκαμνιώτες και όχι μόνον. Επιπρόσθετα, η βελτίωση του οδικού δικτύου θα επιβοηθήσει και τη δυνατότητα ανάβασης προς τον Όλυμπο, αλλά θα φανεί χρήσιμος και στους κτηνοτρόφους της περιοχής».

Το κλιμάκιο των Σκαμνιωτών που επισκέφτηκε τον κ. Παπαδημόπουλο αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Μαλάμη, τον γραμματέα κ. Ιωάννη Μουργκάση, τον ταμία κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρή και το μέλος κ. Αθανάσιο Αλεξανδρή, συνοδευμένο από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Μωραΐτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass