Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΜΑΝΩΛΗΣ

Η αλήθεια για την παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2015 8:13

 

 

Ανακρίβειες εκ μέρους της δημοτικής αρχής σχετικά με την παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων στον Δήμο Τεμπών, εντοπίζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γ. Μανώλης.

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε προ ημερών ο δήμαρχος Κώστας Κολλάτος, ο κ. Μανώλης σημειώνει τα εξής: «Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Κολλάτος πριν λίγες μέρες με έγγραφό του προς το υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ανέδειξε το ανωτέρω πρόβλημα. Πρώτη ανακρίβεια, τη λήξη της προθεσμίας (7 Ιουνίου 2015), εντός της οποίας, όσοι είχαν λάβει, με ευνοϊκούς όρους δημοτικό οικόπεδο για να κτίσουν και δεν το είχαν πράξει, όφειλαν να αναμεταβιβάσουν (επιστρέψουν), τα οικόπεδα στο δήμο, το είχαμε επισημάνει σαν αντιπολίτευση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου εξεταζόταν αίτηση δημότη μας «για χορήγηση παράτασης ανοικοδόμησης σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 284 του Ν.3852/2010», (είναι γραμμένη στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου). Ενώ η εισήγηση της πλειοψηφίας του κ. Κολλάτου ήταν να δοθεί παράταση μέχρι 31-12-2015. Τόσο καλά γνώριζαν το νόμο. Δεύτερη ανακρίβεια, η παράταση ψηφίστηκε 07.05.2015 με τροπολογία που κατέθεσαν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 24-4-2015, έγινε δεκτή και ενσωματώθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», έτσι παρατείνονται οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών από τους δικαιούχους δημοτικών ή κοινοτικών οικοπέδων για τρία (3) έτη, μέχρι 10-5-2018. Ο κ. Κολλάτος, προφανώς γνωρίζοντας όλα τα ανωτέρω (ψήφιση της τροπολογίας 5-5-2015), μετά από 25 ημέρες και συγκεκριμένα στις 30-5-2015 αναδεικνύει το πρόβλημα στέλνοντας επιστολή στο Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στους βουλευτές Ν. Λάρισας και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ζητώντας την παράταση των διατάξεων του άρθρου 284 παρ.3 του Ν. 3852/2010 αναφορικά με την προθεσμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων για πέντε (5) έτη μέχρι την 30-6-2020».

Και ο Γ. Μανώλης καταλήγει: «Αυτή είναι η αλήθεια για την παράταση και όχι η εκ των υστέρων ανάδειξη των προβλημάτων από τον κ. Κολλάτο. Καλούμε για ακόμη μία φορά τον δήμαρχο να είναι δήμαρχος όλου του δήμου και όχι μόνο του Πυργετού, γιατί διά μέσου της «Ε» καλεί μόνο τους δημότες Πυργετού να υποβάλουν αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αγνοώντας τους υπόλοιπους δημότες, των πρώην καποδιστριακών δήμων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass