ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αστικός δρόμος η οδός Βόλου

*Μάξ. Χαρακόπουλος: «Οι προτάσεις των κατοίκων βάση επίλυσης του προβλήματος»

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2018 18:30

Με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκ. Ντίτορα, συναντήθηκαν χθες μέλη της Επιτροπής φορέων της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των επαφών με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τις προηγούμενες ημέρες οι εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν και με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ενώ κατά τη χθεσινή συνάντηση, στην Αποκεντρωμένη, επανέλαβαν το αίτημα του αποχαρακτηρισμού της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας - Βόλου (από εθνική σε αστική οδό). Με τον κ. Ντίτορα να συντάσσεται με το αίτημα των κατοίκων για άμεση επίλυση του προβλήματος ενώ δεσμεύθηκε για τη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας όπου απαιτηθεί διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το θέμα, αφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Δήμο Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντιδράσεις φορέων της συνοικίας, κλιμακώθηκαν με αφορμή τον άδικο χαμό 28χρονης ποδηλάτισσας, η οποία τραυματίσθηκε θανάσιμα όταν παρασύρθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής Λάρισας – Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι εκπρόσωποι της συνοικίας μετά την ολοκλήρωση των επαφών χθες, θα αναμένουν πλέον τη νέα συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, όπως συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψή τους την περασμένη βδομάδα στο Δημαρχείο, ενώ εκκρεμεί και η πρόταση για ευρεία σύσκεψη φορέων υπό το Υπουργείο Μεταφορών.

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ

Όπως σημειώνεται και στο υπόμνημα που επέδωσαν εκπρόσωποι της συνοικίας στον κ. Ντίτορα, «το πιο βασικό από τα προβλήματα, είναι η διέλευση των βαρέων οχημάτων από την οδό Βόλου, η οποία θα πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Με την ισχύουσα κατάσταση, η Οδός Βόλου είναι χαρακτηρισμένη ως τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού και εξαιτίας αυτού, επιτρέπεται η διέλευση βαρέων οχημάτων. Στην πραγματικότητα όμως, η Οδός Βόλου χρησιμοποιείται καθημερινά από πλήθος παιδιών που μετακινούνται προς τα σχολικά συγκροτήματα και προς το κέντρο της πόλης για να μεταβούν στα φροντιστήριά τους. Χρησιμοποιείται επίσης από πλήθος ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, για να μετακινηθούν προς τα εμπορικά καταστήματα που υπάρχουν στη συνοικία καθώς επίσης και προς τη λαϊκή αγορά που λειτουργεί στην οδό Κάρλας.

Είναι ένας δρόμος που διέρχεται μέσα από κατοικημένη περιοχή και θα πρέπει να ανήκει πλέον στον ιστό της πόλης. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως αστικός δρόμος και να σταματήσει η διέλευση οχημάτων βαρέως τύπου».

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

«Η διαμαρτυρία της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και η κινητοποίηση των κατοίκων της συνοικίας στην οδό Βόλου, μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης ποδηλάτισσας από φορτηγό, ευελπιστώ ότι θα φέρει αποτελέσματα. Η πρότασή μου μετά την επιστολή μου στον δήμαρχο Λαρισαίων για ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων και αρχών στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ήδη, βρίσκει ανταπόκριση. Προς τούτο είχα συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη, αλλά και επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον πρόεδρο του ΤΤΕ Θεσσαλίας Νίκο Παπαγεωργίου. Οι προτάσεις που καταθέτει ο Πολιτιστικός Σύλλογος για να πάψει να βάφεται με αίμα η οδός Βόλου μεταφέρουν τη θέληση των κατοίκων για οριστική λύση του προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση επίλυσης του προβλήματος».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Άγιος Γεώργιος» και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι κύριο μέλημα της δραστηριοποίησης τους είναι να εξασφαλίσουν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους της περιοχής τους και να διασφαλίσουν ότι θα μπει ένα τέλος στα θανατηφόρα ατυχήματα. Πρότειναν δε, λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν βραχυπρόθεσμα, άλλα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μια οριστική επίλυση του προβλήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass