Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Να βγει το έργο από το... τούνελ!

* Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση καλώντας τη να αποδεχτεί τις ΣΔΙΤ και τις παραχωρήσεις

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 8:07 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουν 2015 8:17

 

 

Το εργοτάξιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τμήμα Ευαγγελισμός – Ράχες» στα Τέμπη, επισκέφθηκε ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας και Πολεοδομίας – βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Κώστα Δεσπόπουλο, τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τους εκπροσώπους των παραχωρησιούχων και της κατασκευάστριας εταιρίας, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου που είναι πλέον ολοκληρωμένο σε ποσοστό 90% από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινοπραξίας Δημοσθένη Παπακριβόπουλο και ξεναγήθηκε στις σήραγγες, μένοντας εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των εργασιών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα και αφορά στην κατασκευή 25 χιλιομέτρων – 14 ανοιχτής οδοποιίας και 11 σήραγγες.

Πρόσφατα, σύμφωνα με τον κ. Παπακριβόπουλο, επήλθε η πλήρης απεμπλοκή των ζητημάτων που υπήρξαν με τον ΟΣΕ, ενώ έχει ζητηθεί επίσημα η παράταση για την παράδοση του έργου μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.

Με δηλώσεις του στην «Ε» ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, η έγνοια μας είναι τα έργα που έχουν μπει σε μια σειρά να μην επιτρέψουμε, είτε για ιδεοληψίες, είτε από έλλειψη βούλησης, είτε για γραφειοκρατικούς λόγους, να καθυστερήσουν ούτε ώρα παραπάνω.

Έχει ήδη χαθεί πάρα πολύς χρόνος. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών, όσο και με την κατασκευάστρια εταιρία, γιατί θεωρούμε το συγκεκριμένο έργο ως έργο αιχμής και προτεραιότητας, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Η πολιτική του κ. αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη για αναστολή όλων των διαδικασιών κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση θέτοντας προσκόμματα ακόμη και στις ελάχιστες ανάσες επιχειρηματικότητας και ιδιωτικής χρηματοδότησης που έχουν απομείνει στη χώρα μας. Δίχως αυτές, η υλοποίηση μεγάλων δημοσίων έργων καθίσταται ένα πολιτικό κείμενο, δίχως τεκμηρίωση, δίχως σχεδιασμό-προγραμματισμό και δίχως χρηματοδότηση.

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον των έργων είναι οι παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ, καθώς αυξάνονται οι ροές χρηματοδότησης για τις μεγάλες υποδομές της χώρας μας. Το ΣΕΣ 2014-2020 φέρνει ένα σημαντικό ποσό της τάξεως των 4,2 δισ. για έργα υποδομών και περιβαλλοντικά, ποσό το οποίο δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε καν την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η συμμετοχή ιδιωτών-επενδυτών είναι -μαζί με τα δημόσια χρήματα- αναγκαία για την κατασκευή και συντήρηση έργων που δεν μπορούν να προχωρήσουν με τη μικρή δημόσια συμμετοχή που είναι διαθέσιμη στην παρούσα χρονική περίοδο».

Ο τομεάρχης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε παράλληλα τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπιρτζή να επισκεφθεί άμεσα το έργο και να σταματήσει επιτέλους την τακτική του «να μην βγαίνει έξω από το γραφείο του».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Κώστας Δεσπόπουλος τόνισε ότι «η επίσκεψη είχε σκοπό να δούμε από κοντά την πορεία εκτέλεσης των έργων που είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή μας.

Τα έργα που πραγματοποιούνται και τα οποία θα παραδοθούν προς χρήση του κοινού παρέχουν ασφάλεια και γρήγορη διέλευση. Θρηνήσαμε πολλά θύματα στο παρελθόν, οπότε με την ολοκλήρωση των έργων ευελπιστούμε ότι θα είναι τα τελευταία».

Στη χθεσινή ξενάγηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο οποίος επέστησε την προσοχή στην αναγκαιότητα δημιουργίας του ολοκληρωμένου κόμβου Ραψάνης, παράλληλα με τις σήραγγες των Τεμπών, ένα έργο που φαίνεται ότι η κατασκευή του βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass