Η Δημοκρατική Ευθύνη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

* Για ενημέρωση και συζήτηση για τη Θεολογική Σχολή Χάλκης

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 15:32

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε την προηγούμενη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης αποτελούμενης από τον Πολιτικό Επικεφαλής Θωμά Παπαλιάγκα, τους αντιπροέδρους Αναστάση Καραμπογιά και Σπύρο Ζαφείρη, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου, υπεύθυνο για εκκλησιαστικά θέματα Βασίλη Φασούλα και τον υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού Βασίλη Σαββίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης «Στο πλαίσιο της συνάντησης η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε βάθος επί ζητημάτων που αφορούν στο πνευματικό έργο και την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού και συμβόλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο. Τέθηκαν στη συζήτηση πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παρουσία του Πατριαρχείου, όπως οι προοπτικές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και θέματα του πνευματικού και ιεραποστολικού έργου, της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, των σχέσεων με άλλες ομόδοξες Εκκλησίες, αλλά και με την Ελληνική Πολιτεία.

 Επίσης, η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σε γενικές γραμμές, για την πολιτική φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Ευθύνης, η οποία θεμελιώνεται στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της αγάπης για την Πατρίδα και τον Άνθρωπο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό και σημαντικό να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά νέοι άνθρωποι, ευχήθηκε στην αντιπροσωπεία καλή δύναμη και ενθάρρυνε τα στελέχη της Δ.Ε. να έχουν καλή και δίκαιη κρίση προς όφελος των συμπολιτών μας.

 Είναι πράγματι συγκινητική η ευγένεια, το ενδιαφέρον και η αγάπη, με την οποία υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης οι άγιοι πατέρες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικώς η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Κατανοούμε τις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην εποχή μας το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είμαστε σίγουροι ότι αρχές και αξίες όπως αυτές που απαυγάζονται από το μήνυμα της χριστιανοσύνης και από την ιστορική πορεία του Ελληνισμού τέμνονται με τον χώρο και την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε δύο σημεία: τη διαχρονία και την οικουμενικότητα. Γι’ αυτό και θα παραμένουν αλληλένδετες, αλλά και επίκαιρες και με παγκόσμιο κύρος και σημασία σε όλες τις εποχές, για όλα τα έθνη, ξεπερνώντας τους σκοπέλους και τις τρικυμίες της ιστορίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass