Θέλουμε τρεις γαλάζιους βουλευτές στη Λάρισα

* Αισιόδοξη και αιχμηρή η Ντόρα Μπακογιάννη που κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό, επιπολαιότητα και ψέματα

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:34

 «Τώρα είναι η ώρα να ξανακουβεντιάσουμε πολιτικά. Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στην επίθεση. Να στείλουμε ένα συγκεκριμένο μήνυμα σε όλους αυτούς που παρασυρθήκανε, που ελπίσανε στον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους αυτούς που απογοητευμένοι από την κυβέρνηση της ΝΔ μείνανε σπίτια τους και δεν ψήφισαν.

Τώρα είναι η ώρα να τους πούμε ελάτε πίσω. Ελάτε πίσω στη μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξή μας. Εμείς ανοίγουμε την καρδιά μας και την αγκαλιά μας και σας θέλουμε σε αυτή την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας. Σας θέλουμε για την Ελλάδα που αξίζουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Να θυμάστε ρόδα είναι και γυρίζει και ο στόχος για τη Λάρισα είναι τρεις βουλευτές. Αυτό αξίζει η Λάρισα». Με αυτό το πολιτικό μήνυμα ολοκλήρωσε την ομιλία της η βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας, το βράδυ του Σαββάτου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο ασφυκτικά γεμάτο κέντρο «Αστέρας», έστρεψε τα βέλη της στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τόσο στα οικονομικά ζητήματα της χώρας όσο και στα εθνικά, κάνοντας λόγο για επιπόλαιους χειρισμούς, λαϊκισμούς και ψέματα. Την ίδια ώρα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στα στελέχη και τους φίλους της παράταξης να εντείνουν τον αγώνα τους, καθώς η ώρα των εκλογών πλησιάζει και η ΝΔ είναι έτοιμη με σχέδιο να βάλει τη χώρα και πάλι στις ράγες της ανάπτυξης. Σχολιάζοντας τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, έκανε λόγο για θηριώδη κοροϊδία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τρόπο ανάλγητο και ταπεινωτικό για τους Έλληνες. Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το 2018 είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται ο τόπος και σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Προχθές είχαμε γενέθλια. Η κυβέρνηση έκλεισε 3 χρόνια. Τα θυμηθήκαμε εμείς, τα ξέχασε ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ξέχασε. Ειδάλλως θα έπρεπε η ελληνική τηλεόραση να θυμηθεί όλα αυτά που έταζε για να πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού. Σήμερα τρία χρόνια μετά οι Έλληνες ξέρουν καλά τι συνέβη. Ξέρουν καλά ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τους κόστισε 100 δισεκατομμύρια στην πλάτη, ότι οι τράπεζες είναι ακόμη κλειστές και δεν είναι πια ελληνικές, ξέρουν καλά ότι έχουν ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, που θα τελειώσει τον Αύγουστο θα φύγουν οι δανειστές με τα λεφτά τους και θα μείνει η λιτότητα στους Ελληνες. Ξέρουν καλά ότι οι μέρες που έρχονται, είναι μέρες που ο Τσίπρας τις έχει ήδη υποθηκεύσει με συγκεκριμένους νόμους και αποφάσεις και προβλέπουν μείωση του αφορολόγητου και συντάξεων 18% μεσοσταθμικά. Σήμερα η οικονομία της Ελλάδας είναι αδύνατον να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης γιατί με την υπερφορολόγηση δεν περισσεύει εισόδημα για να υπάρξει επένδυση. Ο Έλληνας αδυνατεί να το κάνει διότι οι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές του στερούν τη δυνατότητα. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εκείνοι πιστεύουν στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων, πιστεύουν ότι χρειάζονται τέτοιου είδους πλεονάσματα, να παίρνουν 10 και να δίνουν 1 και αυτό ως επίδομα. Θέλουν μια κοινωνία εξαρτημένη από τα επιδόματα, που θα είναι στα όρια της φτώχειας. Αυτός είναι ο στρατηγικός τους σχεδιασμός. Δεν το κρύβουν καν, το λένε καθαρά ότι χτύπησαν τη μεσαία τάξη και δεν έχουν καταλάβει ότι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι η μεσαία τάξη. Μας λένε κοινωνικά ανάλγητους, ενώ αυτοί είναι κοινωνικά ευαίσθητοι. Αναρωτιέμαι πόση κοινωνική ευαισθησία χρειάζεται για να κόψεις επιδόματα πολυτέκνων, τριτέκνων, πετρελαίου, ανεργίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πολιτική είναι ο λαϊκισμός. Είναι το πιο εύκολο πράγμα για τους πολιτικούς. Όλοι οι πρωθυπουργοί της ΝΔ επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο, του αγώνα της μάχης, της αλήθειας, της υπευθυνότητας. Είμαι περήφανη για την παράταξη μου. Είμαι περήφανη που ανήκω στη ΝΔ. Ξέρω καλά ότι κάναμε και λάθη, αδικήσαμε, μας ξέφυγαν πράγματα αλλά καμία κεντρική επιλογή της παράταξης δεν ήταν επιλογής ψέματος και κοροϊδίας που θα έβλαπτε τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 «Ο Τσίπρας χειρίζεται το Μακεδονικό θέμα με εξαιρετικά επιπόλαιο και κουτοπόνηρο τρόπο και με μικροκομματικό στόχο» είπε η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την ονομασία των Σκοπίων. Υπεραμύνθηκε της στάσης και των χειρισμών που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008, τονίζοντας ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για όλες τις διαπραγμεύσεις και υπήρχε εθνικό ενιαίο μέτωπο. «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει ενιαία θέση η κυβέρνηση στο θέμα. Πώς το διαπραγματεύεται όταν δύο κορυφαίοι υπουργοί της εκφράζουν διαφορετικές θέσεις;Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει αυτή η κυβέρνηση; Ξεκίνησε με μια μυστική διπλωματία, κρύβοντας αυτά που κάνει στη διαπραγμάτευση και 45 μέρες αργότερα κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να τους ενημερώσει, αφού οι αποφάσεις είχαν όλες ληφθεί από το Μαξίμου. Αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να παρακολουθεί όλες αυτές τις εξελίξεις διχασμένος γιατί ο κ. Τσίπρας επένδυσε στον διχασμό. Το 2008 δεν έγινε κανένα συλλαλητήριο γιατί ο λαός εμπιστευόταν την κυβέρνηση να λύσει το θέμα. Σήμερα γίνονται συλλαλητήρια γιατί ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να διαβάσει σωστά το μήνυμα. Όλη μου τη ζωή πολέμησα τον ακραίο εθνικισμό και πατριδοκαπηλία. Είναι ολέθριο λάθος να πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι αγνοί πατριώτες που βγαίνουν στους δρόμους να φωνάξουν είναι εθνικιστές. Υπήρχαν και τέτοιες φωνές, αλλά ο τεράστιος αριθμός που συμμετείχαν ήταν απλοί αγνοί πατριώτες».

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Χρήστος Καπετάνος, μίλησε για την πολιτικό Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι είναι η σπουδαιότερη Ελληνίδα πολιτικός που έδωσε το δικό της στίγμα στα πολιτικά πράγματα της χώρας, που έβαλε την υπογραφή της εκεί που χρειάστηκε και η Ελλάδα τη χρειάστηκε πολλές φορές.

Ο κ. Καπετάνος αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σχολίασε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια, είναι η ώρα να ξεκινήσει η ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που το εγγυάται μονάχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε και στη νομαρχιακή οργάνωση της ΝΔ σημειώνοντας ότι είναι οικονομικά ανεξάρτητη, με πολλές δράσεις και μια οργάνωση που ανήκει στην κοινωνία.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ «Η ΝΔ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

«Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ενέδωσε ποτέ στις σειρήνες του λαϊκισμού και δεν χάιδεψε αυτιά. Είναι μια πολιτικός που απ΄ όπου και αν πέρασε έδωσε το δικό της στίγμα γραφής. Με σοβαρότητα, επιχειρήματα και πειθώ εκπροσωπεί επάξια την παράταξη». Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο βουλευτής Μάξ. Χαρακόπουλος την κ. Μπακογιάννη στη Λάρισα.

Ο κ. Χαρακόπουλος άσκησε αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα σοβαρά εθνικά ζητήματα, λέγοντας ότι είναι τραγική η επιπολαιότητα και ανευθυνότητα με την οποία χειρίζονται από το Σκοπιανό μέχρι τα Ελληνοτουρκικά. Επικριτικός, ήταν και για τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο χρέος, τη φορολόγηση των Ελλήνων και τη διόγκωση του δημόσιου τομέα. Χαρακτηριστικά σημείωσε μεταξύ άλλων «Σαν προχθές ήρθε η πρώτη φορά αριστερά. Γενέθλια που πέρασαν στα βουβά. Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, έχουμε φτάσει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η φορολόγηση και ασφαλιστικές εισφορές έχουν φέρει σε δυσάρεστη θέση τη πλειονότητα του ιδιωτικού τομέα. Την ίδια ώρα διογκώνεται ο δημόσιος τομέας, παρότι η χώρα έχει δεσμευτεί για 1 πρόσληψη για κάθε 4-5 αποχωρήσεις. Οι φορείς του δημοσίου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από 227 έφτασαν 375, οι δημόσιοι υπάλληλοι από 686.000 έφτασαν τους 712.000 τα δύο τελευταία χρόνια». Ακόμη, μίλησε για τον πρωτογενή τομέα και όλα τα δεινά που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια και κατέληξε λέγοντας «Με τα τρίχρονα του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός έμαθε τι σημαίνει αριστερά. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τη χώρα στις ράγες της προόδου και της ανάπτυξης».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

«Μόνο με εθνική ομοψυχία, πετυχαίνουμε τις πιο μεγάλες νίκες. Εμείς ως παράταξη θα υπηρετήσουμε το πατριωτικό μας συμφέρον και δεν χαρίζουμε σε κανέναν την αγάπη μας για την πατρίδα στο πλαίσιο μιας διχαστικής κομματικής αντιπαράθεσης». Με τα λόγια αυτά, τοποθετήθηκε για το θέμα του Σκοπιανού ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στην εκδήλωση.

Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στην ιστορία της Μεταπολεμικής Ελλάδας, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι επένδυσε στον κοινωνικό διχασμό των Ελλήνων. Στη συνέχεια ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά αν δεν επενδύσει στον πρωτογενή τομέα και την Παιδεία. «Οφείλουμε όλοι μας να προετοιμαστούμε από σήμερα για τα δύσκολα. Η επόμενη μέρα, η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι μια κατάσταση εύκολη. Η ζημιά που γίνεται καθημερινά είναι τεράστια. Ο στόχος πλέον είναι εθνικός. Θα είμαστε εμείς αυτοί, που θα βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο. Θα είμαστε εμείς αυτοί, που και πάλι θα την καταστήσουμε ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή τη μάχη. Είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, έτοιμοι να αλλάξουμε και πάλι την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Αναφερόμενος, στο κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι είναι η πολιτικός που δεν κρύφτηκε ποτέ, που δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος. Η παρακαταθήκη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη βρήκε στο πρόσωπο της Ντόρας ένα άξιο συνεχιστή του πολιτικού ρεαλισμού, της αλήθειας και της μαχητικότητας.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καλωσόρισε την Ντόρα Μπακογιάννη στη Λάρισα της δημιουργικής ανατροπής, όπως είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βαθύ πολιτικό αποτύπωμα που έχει αφήσει η κ. Μπακογιάννη στη χώρα. Για την παράταξη της ΝΔ τόνισε «Είμαστε μια δυναμική παράταξη. Μονιασμένοι κερδίζουμε, διχασμένοι χάνουμε. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Τα πράγματα δεν θα πάνε καλύτερα. Χρειάζεται μια παραγωγική επανάσταση. Πρέπει να σπάσουμε αυγά για να ζήσει η ελληνική οικογένεια. Μπορούμε να το κάνουμε αλλά να μην λιποτακτήσει κανείς».

* Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ελένη Αξιόγλου μίλησε για τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, τη συμβολή της Ντόρας Μπακογιάννη στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και τόνισε ότι προτεραιότητα της ΝΔ θα είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης.

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Λίγο πριν την κοπή της πίτας ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Χρ. Καπετάνος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας κ. Ηρακλής Γερογιώκας προσέφεραν στην κ. Μπακογιάννη ένα αντίγραφο του πίνακα του Αγήνορα Αστεριάδη «Η πολιτεία». Στη συνέχεια προσέφεραν στην κόρη του αείμνηστου πρόεδρου της ΝΟΔΕ Δημήτρη Παπαευθυμίου τιμητική πλακέτα για το έργο και τους αγώνες και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας.

Στο κέντρο «Αστέρας» συγκεντρώθηκε πλήθος στελεχών και φίλων της παράταξης μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θ. Νασιακόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρ. Καραλαριώτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Θ. Παιδής και Μαρία Μαμάρα, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Καραγιάννης, οι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Πιερίας, ο τ. πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Κατσαρός, ο τέως νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Κ. Αχιλλέας Νταβέλης ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, της Μητρόπολης και άλλων φορέων και οργανώσεων και εκατοντάδες μέλη και φίλοι της Ν.Δ.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass