Πολυχώρος δημιουργίας το κληροδότημα Καρανίκα

* Περί τους 30 τοπικούς συλλόγους μεταφέρονται και θα λειτουργούν εκεί * Μετακομίζουν και Δημοτικές Υπηρεσίες όπως η Πολεοδομία * Ανακαινίζεται σύντομα και το «Γρηγοριάδειο»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:14
Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί τα κτίριά της και συμμαζεύει σκόρπιες υπηρεσίες σε λειτουργικούς χώρους, λέει στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί τα κτίριά της και συμμαζεύει σκόρπιες υπηρεσίες σε λειτουργικούς χώρους, λέει στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Δημοτική Αρχή Λάρισας τα σχέδιά της για τη δημιουργία πολιτιστικών πυρήνων στο κέντρο της Λάρισας. Μετά τον Μύλο του Παππά, που πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε κυψέλη πολιτισμού, με πολλούς φορείς και συλλόγους να δραστηριοποιούνται στον χώρο του, ένας νέος χώρος έρχεται να προστεθεί.

Το κληροδότημα Καρανίκα που στο παρελθόν στέγαζε τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, την Α’ ΔΟΥ Λάρισας και το Δασαρχείο - στη διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου και Ιωνος Δραγούμη, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο - «μεταμορφώνεται» και αλλάζει ταυτότητα. Ήδη τους τελευταίους τρεις μήνες σχεδόν τριάντα σύλλογοι της πόλης στεγάζονται στο κτίριο. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιώργος Σούλτης μιλώντας στην «Ετ.Δ» κάνει λόγο για μια προσπάθεια οι σύλλογοι της πόλης που έχουν επιδείξει σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο να ξεδιπλώσουν τις δράσεις τους, να συνεργαστούν και να γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμοι στην κοινωνία της Λάρισας. «Ευρισκόμενοι στην καρδιά της Λάρισας, θα μπορούν ευκολότερα να έχουν επικοινωνία με τον κόσμο και φυσικά και η γνωριμία με το έργο των άλλων συλλόγων θα βοηθήσει στο να γίνουν ακόμη πιο σημαντικά γεγονότα» σχολιάζει. Ήδη οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν μετακομίσει στα γραφεία τους, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, οι Τρίτεκνοι, ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων, η Φωτοθήκη, ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, οι Μικρασιάτες, οι Γυναίκες της Βουλγαρίες, οι Σύλλογοι Ποντίων και Ποντίων Φοιτητών, η ΠΟΑΕΑ και η ΠΕΑΕΑ, ο Σύλλογος Κερκυραίων, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων ΥΕΘΑ, η Φιλοτελική Ένωση Λάρισας είναι κάποιοι από τους Συλλόγους που έχουν βρει στέγη στο κτίριο Καρανίκα. Αυτές τις ημέρες η κίνηση στο κτίριο είναι αυξημένη καθώς πολλά μέλη συλλόγων μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους και διακοσμούν τα γραφεία τους. «Η ιδέα να βρίσκονται τόσοι πολλοί σύλλογοι στον ίδιο χώρο, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Θα αρχίσουν να συζητούν μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν ιδέες, ενώ και ο κόσμος θα μπορεί να έρθει πιο εύκολα σε επαφή μαζί τους» προσθέτει ο κ. Σούλτης.

Το κληροδότημα όμως Καρανίκα όπως και ο Μύλος του Παππά δεν είναι τα μοναδικά κτίρια που η δημοτική αρχή έχει βάλει στόχο να ανανεώσει, αφού και το Γρηγοριάδειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας που βρίσκεται επί της Παπακυριαζή είναι έτοιμο να δεχτεί αλλαγές. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Σούλτης, τις επόμενες ημέρες θα μπει εργολάβος και ξεκινά η ανακαίνιση του κτιρίου. Στους χώρους του φιλοξενούνται ο Σύλλογος Σκακιστών, οι Λογοτέχνες της πόλης και ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας. Όλα τα παραπάνω αποτελούν περίτρανη απόδειξη ότι η δημοτική αρχή βαδίζει συνεπείς στις δεσμεύσεις της για περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της Λάρισας, συσπείρωση και ενεργοποίηση όλων των πολιτιστικών της δυνάμεων.

Πέρα από τον 3ο όροφο του κτιρίου Καρανίκα που μεταμορφώνεται σε πολιτιστικό πυρήνα, έρχονται και άλλες αλλαγές. Τις προσεχείς ημέρες μετακομίζουν υπηρεσίες του Δήμου στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου. Η Διεύθυνση Πολεοδομίας για παράδειγμα φεύγει πλέον από το Δημαρχείο και μετακομίζει απέναντι. «Στόχος είναι να μαζευτούν οι διάσπαρτες υπηρεσίες και να αποσυμφορηθεί το Δημαρχείο» λέει ο κ. Σούλτης. Επίσης το ισόγειά του Δημαρχείου αλλάζει και θα λειτουργεί ως χώρος εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πολιτών.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass