Παρ’ ολίγον τραγωδία από έκρηξη φιαλιδίου προπανίου

* Μεγάλες ζημιές σε διαμέρισμα στο Αβέρωφ * Προληπτικά στο νοσοκομείο 26χρονη με τα δύο παιδιά της * Αναστάτωση στη γειτονιά

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:11

Σοβαρές υλικές ζημιές σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στη συνοικία Αβέρωφ προκλήθηκαν όταν εξερράγη φιαλίδιο προπανίου, από τα κοινά φιαλίδια που διατίθενται στην αγορά για οικιακή χρήση.

Η έκρηξη σημειώθηκε χθες, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο διαμέρισμα 26χρονης Λαρισαίας, ενώ από το ωστικό κύμα, προκλήθηκαν ζημιές στα κουφώματα των εισόδων στα γειτονικά διαμερίσματα του 2ου ορόφου της πολυκατοικίας.

Την ώρα της έκρηξης, η 26χρονη με τα δύο αγόρια της, ένα μωρό 19 μηνών και ένα βρέφος 7 ημερών, ευτυχώς βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο. Για προληπτικούς ωστόσο λόγους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νωρίς χθες το απόγευμα έλαβαν «εξιτήριο».

Η έκρηξη ήταν τόσο ηχηρή που προκάλεσε αναστάτωση στη γειτονιά καθώς έγινε αντιληπτή στη γύρω περιοχή, με γείτονες να ενημερώνουν τις αρχές. Για να διαπιστωθεί ότι προκλήθηκαν τόσο μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη ενός φιαλιδίου, από τα συνηθισμένα στην οικιακή χρήση, αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος από τα κοινά, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος όπου ζει η 26χρονη με τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της που εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι. Η έκρηξη ήταν ισχυρή προκαλώντας σοκ στην 26χρονη ενώ το ωστικό κύμα έγινε αντιληπτό και στις απέναντι πολυκατοικίες ενώ ξήλωσε τα κουφώματα των εισόδων στα διαμερίσματα του ίδιου ορόφου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο τα δύο παιδιά και τη μητέρα τους, για προληπτικούς λόγους, ενώ νωρίς το απόγευμα έφυγαν καθώς δεν απαιτήθηκε νοσηλεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας ερευνά τα αίτια της έκρηξης που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποδίδεται σε υπερθέρμανση του φιαλιδίου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass