ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ» ΤΗ ΝΔ

«Διχασμένη η κυβέρνηση» για το Σκοπιανό

• «Δύο μονάδες από την εκλογή τρίτου βουλευτή της ΝΔ στον νομό» σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και στήριξη – χρίσμα στο «καλύτερο δυνατό σχήμα» για τις εκλογές στον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2018 22:00
Από τη συνέντευξη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Από τη συνέντευξη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ

«Η κυβέρνηση είναι διχασμένη, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως αρχηγός κόμματος και όχι ως πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας άνοιξε ένα θέμα, είχε σαν στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ. Η ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη, είναι μπετόν αρμέ στις θέσεις της», τόνισε από τη Λάρισα η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Η κ. Μπακογιάννη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και αναφερόμενη στο Σκοπιανό, αφού υπεραμύνθηκε των θέσεων της κυβέρνησης Κων. Καραμανλή το 2008, εμφανίσθηκε επιφυλακτική για την επίλυση του προβλήματος ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για έλλειψη διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις.
Η διήμερη επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στη Λάρισα ξεκίνησε χθες το πρωί, με επαφές που είχε το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Ιμπίριαλ» με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων, κορυφώθηκε με την ομιλία της στην ετήσια εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας και θα ολοκληρωθεί σήμερα με επίσκεψη στα Φάρσαλα.
Αναλυτικότερα η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε χθες το πρωί με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσό και τους δημάρχους Κιλελέρ Αθαν. Νασιακόπουλο και Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφώντα Σπηλιώτη, με τον πρόεδρο του ΣΘΕΒ Αχιλλέα Νταβέλη αλλά και με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντρ. και Δυτ. Θεσσαλίας Νικ. Παπαγεωργίου και αντιπροσωπεία της ΔΚΜ μηχανικών. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό για θέματα της περιοχής. Με τον κ. Αγοραστό να σημειώνει την ανάγκη «περιφερειακής διακυβέρνησης» με ουσιαστική αναβάθμιση των αιρετών περιφερειών, εστιάζοντας παράλληλα στα προβλήματα που δημιουργεί στην υλοποίηση έργων η νέα διαδικασία δημοπρατήσεων, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις.
ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Πλαισιωμένη από τους βουλευτές Λάρισας Μάξ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνο, παρουσία επίσης στελεχών του κόμματος, η κ. Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος.
Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό και την ενδεχόμενη επίλυση του προβλήματος, η κ. Μπακογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν πιστεύω ότι μπορεί να επιλυθεί. Πρώτον η κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου ξεκίνησε αυτή τη διαπραγμάτευση πάνω σε τελείως λανθασμένη βάση. Δεν έχει κυβερνητική ομοψυχία, η κυβέρνηση είναι διχασμένη, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως αρχηγός κόμματος και όχι ως πρωθυπουργός γιατί δεν εκφράζει την κυβέρνησή του.
Δεύτερον γιατί ξεκίνησε με τη λογική την μικροκομματική, ότι ένα τέτοιο εθνικό θέμα θα χρησιμοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα για να διχάσει την αντιπολίτευση. Μείζον λάθος. Δεν μπορεί ποτέ κανένας να διαπραγματευθεί, εάν δεν διαπραγματευθεί με το εθνικό μέτωπο αρραγές. Δεν το έκανε σκοπίμως αυτό (σ.σ. ο πρωθυπουργός) και δυστυχώς αδυνάτισε ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.
Τρίτον είχε δει ο κ. Τσίπρας πώς διαπραγματευθήκαμε εμείς το 2008. Ήξερε πολύ καλά ότι εάν θέλεις να μην διχάσεις τον ελληνικό λαό, κάνεις διαπραγμάτευση με διαφάνεια. Διαφάνεια και υπευθυνότητα» με την κ. Μπακογιάννη να αναφέρεται αναλυτικά στη διαδικασία που ακολούθησε, μέσω του Κοινοβουλίου, η τότε κυβέρνηση του Κων. Καραμανλή.
Για να προσθέσει πως «ποτέ δεν προσπάθησε η ΝΔ να κερδίσει μικροκομματικό όφελος αλλά ο στόχος ήταν η ενδυνάμωση της εθνικής θέσης για να καταλήξουμε στην επιτυχία που είχαμε στο Βουκουρέστι.
Σήμερα αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Μια κυβέρνηση βαθιά διχασμένη, προσπαθεί να διαπραγματευθεί με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, να διχάσει τους Έλληνες πολίτες και ταυτόχρονα, χωρίς συνολικό σχέδιο να κάνει συνομιλίες με την ηγεσία των Σκοπίων».
Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι: «Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η Δημοκρατία έχει δημιουργηθεί με βάση μια αλυτρωτική λογική. Η αίσθησή μου είναι ότι ο κ. Ζάεφ δεν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα» με βάση και τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. «Ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε «άνοιξε ένα θέμα, είχε σαν στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ, η ΝΔ είναι απολύτως ενωμένη, είναι μπετόν αρμέ στις θέσεις της, ο κ. Τσίπρας πρέπει τώρα να δώσει λόγο στον ελληνικό λαό».
Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως δεν θα παραστεί στο συλλαλητήριο της Αθήνας ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» για τη δημιουργία ενός ακόμη πολιτικού κόμματος που θα γεννηθεί από αυτές τις εξελίξεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναφερόμενη σε θέματα οικονομικής πολιτικής η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε παραλογισμό την «υπέρμετρη φορολόγηση» με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, στα καύσιμα κ.λπ. Χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα» πρόσφατη πρόταση του ΣΘΕΒ περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων με παράλληλη αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων. Για να υπενθυμίσει, με αφορμή τα τρία χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την ασυνέπεια της κυβέρνησης σε δεσμεύσεις όπως ο ΕΝΦΙΑ, τα μνημόνια κ.λπ.
ΚΑΠ
Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, σημείωσε πως «δεν γίνεται καμία συζήτηση ενόψει της διαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ και αυτό θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης της ΝΔ».
ΧΡΙΣΜΑ
Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε σε συστράτευση προκειμένου από τις επόμενες εθνικές εκλογές να προκύψει κυβέρνηση της ΝΔ για να σημειώσει απευθυνόμενη στα στελέχη της ΝΔ πως «οι δημοσκοπήσεις στη Λάρισα δείχνουν ότι η ΝΔ απέχει 2 μονάδες για να εκλέξει και τρίτο βουλευτή».
Ερωτηθείσα ωστόσο για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη στον Δήμο Λαρισαίων η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα κατεβάσει το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο της Λάρισας. Κάντε λιγάκι υπομονή, κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός του Αύγουστο, πρώτα έχουμε τις εθνικές εκλογές που σκοπό έχουμε να τις κερδίσουμε».  Κληθείσα να διευκρινίσει αν η ΝΔ θα δώσει «χρίσμα» σε υποψήφιό της, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε λέγοντας: «όχι, είπα ότι θα υποστηρίξουμε το καλύτερο δυνατό σχήμα».
Χθες βράδυ τέλος η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στην ετήσια χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Λάρισας (αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Ε.τ.Δ») αναφέρθηκε εκτενώς στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
ΦΑΡΣΑΛΑ
Η περιοδεία της κ. Μπακογιάννη στον νομό, θα ολοκληρωθεί σήμερα με επίσκεψη στα Φάρσαλα. Αναλυτικά η κ. Μπακογιάννη στις 10 σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί τα γραφεία της Τ.Ο. της Ν.Δ. στα Φάρσαλα και στις 10.30 π.μ. θα απευθύνει χαιρετισμό σε μέλη και φίλους της Ν.Δ. στο "Αίγλη Palace" στην πλατεία Λαού στα Φάρσαλα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass