ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Δεν παραχωρούμε ούτε γράμμα του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2018 15:28

«Το να εκχωρήσουμε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς, δεν είναι δικαίωμα της Κυβέρνησης ούτε των κομμάτων ούτε του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ούτε ενδεχομένως του λαού» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος με γραπτή δήλωσή του αμέσως μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης «Το δε την πόλιν σοι δούναι ούκ εμόν εστίν ούτ’ άλλου των κατοικούντων ενταύθα…» απάντησε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, όταν ο Μωάμεθ ο Β΄ του ζήτησε να συνθηκολογήσει και να παραδώσει την Κωνσταντινούπολη.

Το να εκχωρήσουμε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς, δεν είναι δικαίωμα της Κυβέρνησης ούτε των κομμάτων ούτε του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ούτε ενδεχομένως του λαού.

Το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία και κληρονομιά που ποτίστηκε με αίμα.

Αρμοδιότητα και νομιμοποίηση για οποιαδήποτε απόφαση, θα μπορούσε να έχει μόνον το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, με μέλη, πρωτίστως, τον ανυπέρβλητο στρατηλάτη Μεγ. Αλέξανδρο, τον Αριστοτέλη, τον υπέρλαμπρο αγωνιστή Παύλο Μελά, τον Ιεράρχη Γερμανό Καραβαγγέλη, τους λεβέντες Μακεδονομάχους, τους ένδοξους νεκρούς μας, όλους αυτούς που στέκονται πέρα από τον χρόνο και τον χώρο. Εμάς που βρισκόμαστε εν ζωή. Τα αγέννητα παιδιά, εγγόνια και τρισέγγονα, τα αγέννητα Ελληνόπουλα. Γιατί όλοι αυτοί, ήταν, είναι και θα είναι η Μακεδονία μας, η Ελλάδα μας. Ούτε ένα γράμμα του ονόματος δεν παραχωρούμε» καταλήγει ο κ. Παπαδημόπουλος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass