ΜΟΝΟ ΤΟ 2017 ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 137 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ, ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗΣ

«Φτωχό» σε εγκληματικότητα, πάμπλουτο σε ναρκωτικά

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2017 22:17

Η ανασκόπηση του αστυνομικού δελτίου στον νομό Λάρισας για το 2017 έρχεται να επιβεβαιώσει τις ήδη γνωστές διαστάσεις.

Η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι στην περιοχή καταγράφεται «μεσαία» εγκληματικότητα και η δεύτερη διάσταση, αφορά στο γεγονός ότι στη Λάρισα είναι ιδιαίτερα οξυμένο το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Ένα κοινωνικό πρόβλημα η «επίλυση» του οποίου έχει «ανατεθεί» στην ΕΛ.ΑΣ. όταν θα έπρεπε να κυριαρχεί η διάσταση της πρόληψης και σε «δεύτερη μοίρα» να έρχεται το σκέλος της καταστολής. Γνωστό επίσης είναι και το θέμα των δυστυχημάτων στους δρόμους, που παρά τον χαμό νέων ανθρώπων, αφήνει ασυγκίνητη την Πολιτεία.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ούτε και το 2017 έλειψαν τα θανατηφόρα. Ο θάνατος ενός 29χρονου διανομέα καφέ αποτέλεσε ένα από τα «ανεξήγητα» (ως προς τον ΚΟΚ πάντα) δυστυχήματα στην ευθεία της εθνικής οδού Λάρισας – Καρδίτσας που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Οπως και άλλα δύο «ανεξήγητα» δυστυχήματα, με θύματα επίσης νέους ανθρώπους, στην ευθεία της εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων, έξω από την Αβερώφειο.

Δυστυχήματα καταγράφηκαν και από τις ανατροπές γεωργικών ελκυστήρων. Μεταξύ των οποίων ο θανάσιμος τραυματισμός 59χρονου στη Νέα Λεύκη αλλά και του 21χρονου φοιτητή στον Δοξαρά.

ΠΕΖΗ

Μα από όλα πιο «παράξενο» ήταν το τροχαίο δυστύχημα με θύμα 57χρονη δασκάλα. Η οποία ενώ περπατούσε αμέριμνη στο πεζοδρόμιο στο Αλκαζάρ, παρασύρθηκε από Ι.Χ. μετά από μια «τρελή» πορεία. Η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε συνεχή χειρουργεία αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η θλιβερή εξέλιξη αποδόθηκε στη «μοίρα», στην «κακιά στιγμή» και όχι βεβαίως στην κυκλοφοριακή αγωγή κλπ.

ΚΟΚΑΪΝΗ

Η δράση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών έχει αναδείξει τις οξύτατες διαστάσεις του προβλήματος στην περιοχή. Μόνο το 2017, για 234 υποθέσεις που ερεύνησε το Τμήμα (κατά την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. έπαψαν να λειτουργούν ως αυτόνομα) έγιναν περισσότερες από 410 συλλήψεις ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 124 κιλά χασίς, 1,9 κιλά ηρωίνη που βρέθηκε σε πομόνα, 280 δενδρύλλια και 2.440 ναρκωτικά δισκία. Το ευρύ δίκτυο διακίνησης επιβεβαιώθηκε όταν στον Τύρναβο κατασχέθηκε «συμπιεστής φρούτων» που στο εσωτερικό του έκρυβε 11 κιλά «κόκκινης» κοκαΐνης, που έφθασαν στην Ελλάδα μέσω Κολομβίας.

ΑΓΟΡΙ

Μια παρατηρητική Λαρισαία, ως μάνα η ίδια, παρατηρεί ότι στον αυλόγυρο του μητροπολιτικού ναού του Αγ. Αχιλλίου για ώρα παίζει μόνο του ένα μικρό αγόρι. Ένα πρόσχαρο, «καλοντυμένο» και καθαρό αγοράκι ηλικίας περίπου 2 ετών, που εγκατέλειψαν – άγνωστο γιατί - οι γονείς του. Η ΕΛ.ΑΣ. δίνει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του παιδιού αλλά ακόμη και τότε δεν το αναζητεί κάποιος, με αποτέλεσμα το αγοράκι να φιλοξενείται πλέον σε προνοιακή δομή.

Συγκλονιστική είναι και η υπόθεση του εμβρύου, που εντοπίζεται πετάμενο σε σακούλα εμπορίου, από εργαζόμενη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη χωματερή της Λάρισας. Η εργαζόμενη στην ταινία διαλογής των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών ανοίγοντας μια κοινή σακούλα, αντί για σκουπίδια όπως θα περίμενε, βρήκε το έμβρυο μαζί με τον ομφάλιο λώρο και τμήμα του πλακούντα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε από την Ελασσόνα και επεκτάθηκε σε γειτονικούς νομούς, δεν απέδωσε και «επτασφράγιστα» στόματα διατηρούν το «οικογενειακό μυστικό».

Μια τρίτη υπόθεση, πάλι με παιδιά, αφορά στη σύλληψη τριών Βουλγάρων υπηκόων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το βρέφος, ένα υγιέστατο αγοράκι μόλις 4 ημερών, αποτέλεσε αντικείμενο αγοραπωλησίας προς 40.000 ευρώ από τον 52χρονο παππού του.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Οι ηλικιωμένοι, κυρίως στην περιφέρεια, αποδεικνύονται τα «ευκολότερα» θύματα απατεώνων που τους εξαπατούν με διάφορα προσχήματα καθώς άλλοτε συστήνονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, άλλοτε ως εφοριακοί και άλλοτε ως αστυνομικοί με τα δήθεν τροχαία.

Οι ηλικιωμένοι αποδεικνύονται και ανυπεράσπιστοι, όπως συνέβη με την 91χρονη που βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στα Βούναινα, όπου ζούσε μόνη της. Οι δράστες έδεσαν πισθάγκωνα την άτυχη γυναίκα σε μια καρέκλα και τη γρονθοκόπησαν μέχρι θανάτου απαιτώντας χρήματα και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις καθώς το σπίτι βρέθηκε άνω – κάτω. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα σε καρέκλα έχοντας δεχθεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή να κάνει λόγο για «βάναυσα χτυπήματα».

ΚΡΥΠΤΗ

Από τις υποθέσεις τέλος που απασχόλησαν το πανελλήνιο αποτέλεσε και η σύλληψη 62χρονου που βρέθηκε να κρύβεται σε κρύπτη στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Το 2017 τέθηκε σε ισχύ η νέα δομή της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση, που περισσότερο βασίσθηκε σε ένα «αθηνοκεντρικό» μοντέλο παρά στην κάλυψη των αναγκών των αστυνομικών διευθύνσεων της περιφέρειας. Αναδιάρθρωση που εκτός των άλλων δεν συνδυάσθηκε με την κάλυψη αναγκών σε μέσα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass