ΠΗΓΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ 46 ΑΜΠΕΛΩΝΙΤΗ

Κάθειρξη 16 ετών για το «δολοφονικό» Ι.Χ.

* Η εγκληματική του πορεία και οι περιγραφές αστυνομικών– Πώς απολογήθηκε στο ΜΟΕ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2017 22:10
Το κλεμμένο και καμένο Ι.Χ. που οδηγούσε ο Σύριος Το κλεμμένο και καμένο Ι.Χ. που οδηγούσε ο Σύριος

Τον οδηγό ενός Ι.Χ. που με την ξέφρενη πορεία στην ΠΑΘΕ πήρε στον «λαιμό» του έναν 46χρονο από τον Βρυότοπο του Αμπελώνα βυθίζοντας την οικογένειά του στο πένθος, τιμώρησε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Το δικαστήριο της Λάρισας επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών σε έναν 33χρονο Σύριο που στην προσπάθειά του να αποφύγει την αστυνομία διότι είχε κλεμμένο αμάξι έκανε αναστροφή πάνω στην Εθνική Οδό και συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημα που είχε κατεύθυνση προς τη Λάρισα και οδηγούσε ο άτυχος Αχιλλέας Ουλάνης πριν από τέσσερα χρόνια περίπου. Από το ίδιο όχημα βγήκε μια γυναίκα τραυματισμένη.

Η καταδίωξη του Σύριου ξεκίνησε από τα Τέμπη λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί από μπλόκο αστυνομικών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, στο ύψος των παλιών διοδίων, έγινε αντιληπτό πως το όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ήταν κλεμμένο από την Αθήνα. Κινείτο προς τη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν και προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και διέφυγε, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Στην προσπάθειά του να τους μπερδέψει πήγε στο Ομόλιο και αφαίρεσε πινακίδες και τις τοποθέτησε στο δικό του. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί το εντόπισαν, να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον παράδρομο της ΠΑΘΕ, από Πυργετό προς Αιγάνη. Στη διασταύρωση της Αιγάνης, το αυτοκίνητο εισήλθε στην ΠΑΘΕ για Λάρισα και στον χώρο στάθμευσης οχημάτων έκανε αναστροφή και κινήθηκε αντίθετα (δηλαδή κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη). Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να συγκρουσθεί μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που κινείτο στο ρεύμα προς Λάρισα. Το αυτοκίνητο του Σύριου πήρε φωτιά. Στην αρχή βγήκε ο συνοδηγός που διέφυγε και εν συνεχεία ο οδηγός που συνελήφθη.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Κατά τη διάρκεια τόσο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είχε γίνει στα Τρίκαλα, όσο και στο ΜΟΕ Λάρισας κατέθεσαν αστυνομικοί που μεταξύ άλλων περιέγραψαν το τραγικό περιστατικό ως εξής:

«… Κατά τις 12.30 κι ενώ βρισκόμασταν μετά τα παλιά διόδια των Τεμπών, το ειδικό σύστημα εντοπισμού κλεμμένων οχημάτων που διαθέτει το περιπολικό μας, μας ειδοποίησε σχετικά με ένα όχημα που πήγαινε για Θεσσαλονίκη. Το πλησιάσαμε και ζητήσαμε να σταματήσει. Αρνήθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα εντός των Τεμπών. Έμπαινε στο αντίθετο ρεύμα, έκανε ελιγμούς. Βγαίνοντας από τα Τέμπη και πριν τον κόμβο Στομίου τον χάσαμε».

Αυτός εν τω μεταξύ πήγε στο Ομόλιο όπου και άλλαξε πινακίδες.

«… Λίγο μετά τις 12.30 λάβαμε σήμα από το κέντρο να μεταβούμε στη διασταύρωση του Πυργετού στο ύψος του Παλαιόπυργου για αναζήτηση ενός συγκεκριμένου οχήματος. Στη 1.40 περίπου το είδαμε αλλά είχε άλλες πινακίδες απ’ αυτές που ψάχναμε. Στο τέλος του παραδρόμου εισήλθε στην ΠΑΘΕ. Εμείς συνεχώς το ακολουθούσαμε από πίσω σε απόσταση ασφαλείας γιατί το θεωρούσαμε επικίνδυνο γιατί εκείνη την περίοδο ψάχναμε δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων και ενδεχομένως να ερχόμασταν σε ένοπλη αντιπαράθεση. Μετά το είδαμε να μπαίνει στο πάρκινγκ και μετά να γυρνάει ανάποδα. Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα ακούσαμε τον θόρυβο».

«… Προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε το όχημα και είδαμε να παίρνει φωτιά. Αμέσως ανοίγει την πόρτα ο συνοδηγός και έτρεξε προς τον παράδρομο. Πήγα να τον πιάσω όμως εκείνη την ώρα ανοίγει η πόρτα του οδηγού και βγαίνει ο κατηγορούμενος».

"ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ" ΕΙΠΕ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, απολογούμενος τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δικαστήριο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στα Τέμπη δεν σταμάτησα σε σήμα που μου έκανε η αστυνομία γιατί είχε πολλά αυτοκίνητα και κίνηση ο δρόμος. Είδαμε την αστυνομία και πήγαμε στον πρώτο δρόμο δεξιά γιατί μιλούσε ο φίλος μου στο τηλέφωνο με αυτόν από τον οποίο πήρε το αμάξι. Τότε έμαθα πως ήταν κλεμμένο. Δεν κατάλαβα πως με καταδίωκαν. Άλλαξε τις πινακίδες ο φίλος μου, συνέχισα για Θεσσαλονίκη πήγαμε κάτω από μια γέφυρα και μπερδεύτηκα και βγήκαμε στον δρόμο για Αθήνα.

… Όταν το κατάλαβα ήθελα να γυρίσω για Θεσσαλονίκη. Δεν ήξερα πως ήταν εθνική οδός».

Κρίθηκε ένοχος για την πράξη της διατάραξης της οδικής συγκοινωνίας από πρόθεση από την οποία προήλθε θάνατος και σωματική βλάβη, για την πράξη της κλοπής αλλά και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος. Τιμωρήθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών. Ήταν ήδη κρατούμενος και για άλλες πράξεις στο παρελθόν.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass