ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΛ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

«Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα»

*Παρουσίασε θέσεις και υποψήφιους συμβούλους που τον στηρίζουν

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 22:40

«Η νέα πραγματικότητα είναι σκληρή και απάνθρωπη. Στη σκληρότητα και στην απανθρωπιά, απάντηση είναι η συσπείρωση, η ενότητα και η αλληλεγγύη.

Για να τα πετύχουμε αυτά πρέπει πρώτα να ανοίξουμε την πόρτα στον διάλογο, τη σύνθεση, τη συνεννόηση για να ακολουθήσει η κοινή δράση». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στους συναδέλφους του, χθες βράδυ από το Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΛ, κ. Στέλιος Καλογεράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του ενόψει των κυριακάτικων εκλογών.

«Δεν είναι εύκολο» συμπλήρωσε «δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες ούτε μεσσίες ούτε από μηχανής θεοί. Μακάρι οι εκλογές να έκριναν ποιος θα ξανανικήσει ή ποιος θα πάρει τη ρεβάνς. Δυστυχώς στις 26 Νοεμβρίου οι εκλογές δεν αφορούν τίποτα από αυτά. Αφορούν τα τέσσερα επόμενα δύσκολα χρόνια που θα ζήσουμε. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα θα είναι καταστροφικό να βρει τον σύλλογο όμηρο προσωπικών αντιπαραθέσεων και συγκρουσιακών λογικών. Δεν έχουμε καιρό για τέτοια. Αυτά η κοινωνία τα έχει ήδη ξεπεράσει. Είναι καιρός να κάνουμε και εμείς οι δικηγόροι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο τη δική μας υπέρβαση».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ο υποψήφιος πρόεδρος παρουσίασε και τα μέλη της ομάδας των υποψήφιων συμβούλων που τον στηρίζουν. Αυτοί είναι οι εξής: Χρήστος Μπραζιώτης, Ευριπίδης Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μπαλατσούκας, Ευάγγελος Διανελλάκης, Αλέξανδρος Γεωργούλας, Μαρία Ζουλούμη, Βασιλική-Μαρία Νάνου, Στυλιανή Σωτηρίου, Μαρίνα Παπαδημητρίου, Γεώργιος Αντωνίου και Αναστασία Κατσίδη.

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο δικηγορικός κόσμος, ο κ. Καλογεράς ανέφερε πως «Μετά την επιβολή Φ.Π.Α., που αποτέλεσε την αρχή της πτώσης, ήρθε η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, η αύξηση της φορολογίας, η παράνομη και αντισυνταγματική καταλήστευση του εισοδήματός μας με τις εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση της δικηγορικής ύλης, η εξαίρεσή μας στην ουσία από οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση θεσπίζεται, γεγονότα, που σε συνδυασμό με τη διαρκή χειροτέρευση σε ποιότητα και ταχύτητα απονομή της δικαιοσύνης, καθιστούν προφανές ότι αν, άμεσα, δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε ρότα, θα επακολουθήσει η εφαρμογή και άλλων δυσβάστακτων διατάξεων, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων στην ανέχεια, την έξοδο από το επάγγελμα και την περιθωριοποίηση ή τη μετανάστευση».

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ

Αναφερόμενος στις αρχές που διέπουν τον ίδιο αλλά και τους υποψήφιους συμβούλους που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του είπε μεταξύ άλλων πως «Η ομάδα υποψήφιων συμβούλων που υποστηρίζει την υποψηφιότητά μου, αποτελείται από επιστήμονες, δικηγόρους της πράξης, ανθρώπους που αντιλαμβάνονται και βιώνουν τα προβλήματα της καθημερινής πρακτικής μέσα από τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες απόδοσης και απονομής της Δικαιοσύνης, χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις του παρελθόντος, μακριά από διαδοχές και επετηρίδες, με μακροπρόθεσμους στόχους και συνεχή αναζήτηση οριζόντων ικανών να αναβαθμίσουν το λειτούργημά μας και τη θέση του δικηγόρου εσωτερικά ως προς τον Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και προς την κοινωνία με εξωστρέφεια και χωρίς φόβο» και έγινε πιο συγκεκριμένος «Οι αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε και συμπορευθήκαμε είναι: Η απόλυτη πίστη και προσήλωση στον διάλογο, τη σύνθεση και τη συνεργασία. Η διαρκής προσπάθεια για επίτευξη ευρύτερων συγκλίσεων. Η απόλυτη ελευθερία γνώμης και ψήφου κάθε μέλους που θα εκλεγεί. Η εξέταση, συζήτηση και βελτίωση κάθε πρότασης από οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. και αν προέρχεται. Η αποκήρυξη κάθε σκέψης αποκλεισμού ή ομαδοποίησης. Η απαίτηση – δέσμευση από όλα τα μέλη να συμπεριφέρονται εντός του Δ.Σ. αλλά και στην καθημερινή άσκηση του επαγγέλματός τους κατά τρόπο ευπρεπή, κόσμιο και συναδελφικό. Η δέσμευση ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση ή ανάρμοστη συμπεριφορά θα καταδικαστεί δημόσια πρώτα από εμάς τους ίδιους.

Η εκ προοιμίου καταδίκη και καταγγελία κάθε προσπάθειας εκμετάλλευσης συνδικαλιστικής θέσης για επαγγελματικούς λόγους. Η δέσμευση ότι κάθε μέλος θα κρίνει και θα ενεργεί κατά συνείδηση με αποκλειστικό σκοπό τη διαφύλαξη των συμφερόντων των δικηγόρων» κατέληξε ο κ. Καλογεράς.

 

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass