ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΚΑΝΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι γραμμές του αεροπλάνου…

Δημοσίευση: 03 Νοε 2017 22:28

Το ενδιαφέρον των Λαρισαίων προκάλεσε προχθές το μεσημέρι, η πτήση του αεροσκάφους της φωτογραφίας (φωτ. Βασίλης Ντάμπλης) πάνω από τη Λάρισα.

Το αεροσκάφος που έμοιαζε με πολιτικό (Boeing) αλλά στην πραγματικότητα ήταν στρατιωτικό (ιπτάμενο ραντάρ), πετούσε για ώρα πάνω από την περιοχή, κάνοντας «κύκλους» ενώ στην «ουρά» της διέλευσης του αεροσκάφους σχηματιζόταν ένα λευκό ίχνος, μια έντονα διακριτή άσπρη γραμμή.

Όπως διευκρινίζουν πιλότοι στην «Ε», τα ίχνη συμπυκνώσεως όπως ονομάζονται στη γλώσσα των ιπταμένων αυτές οι λευκές «ουρές», προκαλούνται κατά την πτήση αεροσκαφών σε συγκεκριμένες συνθήκες (ύψος, υγρασία κλπ).

Μάλιστα λέγεται πως τα μαχητικά αεροσκάφη για παράδειγμα, γενικά αποφεύγουν τις πτήσεις σε αυτές τις «περιοχές» για να μην προδίδεται οπτικά τουλάχιστον η διέλευσή τους ενώ αντίθετα, τα πολιτικά αεροσκάφη, «αδιαφορούν» για την εξέλιξη.

Το αεροσκάφος λοιπόν της φωτογραφίας, όντως πραγματοποιούσε κύκλους για ώρα πάνω από τη Λάρισα, αναμένοντας προφανώς την άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο του τελικού του προορισμού.

Μάλιστα θεωρείται σύνηθες, λόγω αυξημένης κίνησης στα αεροδρόμια, αεροσκάφη προς προσγείωση να κάνουν κύκλους για «ώρα» σε «χώρους κράτησης», περιοχές δηλαδή που αναμένουν την άδεια.

Με τα στρατιωτικά αεροσκάφη επίσης συνηθίζεται, να εκτελούν πτήσεις για τις οποίες δεν «απαιτείται» κιόλας να δίνονται εξηγήσεις στους πολίτες για λόγους που οι Ένοπλες Δυνάμεις, θεωρούν αυτονόητους (διεξαγωγή ασκήσεων, εκπαίδευση κλπ).

Για όλους όσοι δεν πείθονται από τις εξηγήσεις ειδικότερων, υπάρχει και το σενάριο ότι… «μας ψεκάζουν». Με τι; Θα ξέρουν οι σεναριολόγοι…

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass