ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Κίνδυνος πυρκαγιών από την πυκνή βλάστηση

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2015 9:34

 

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Άρχισε από την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος, αλλά στον Δήμο Φαρσάλων, αν και πριν λίγες ημέρες συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία, τα πράγματα είναι δύσκολα, από την έλλειψη ατόμων που θα φροντίσουν για την ασφάλεια του δάσους και όχι μόνο. Προσλήψεις ακόμη δεν έχουν γίνει, ενώ εντός της πόλης υπάρχουν δεκάδες οικόπεδα, δημοτικά και ιδιωτικά, που έχουν πυκνή βλάστηση και εκτός των εστιών μόλυνσης, υπάρχει και κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Η δημοτική αρχή πρέπει να επέμβει άμεσα, να κληθούν οι ιδιοκτήτες να "καθαρίσουν" τα οικόπεδά τους, σε διαφορετική περίπτωση να υποβληθούν πρόστιμα, ενώ σε κοινόχρηστους χώρους τον καθαρισμό να αναλάβει ο Δήμος Φαρσάλων (σε αρκετές περιπτώσεις το έχει κάνει). Η περίοδος είναι δύσκολη, η βλάστηση λόγω των καιρικών συνθηκών είναι μεγάλη και ο κίνδυνος πυρκαγιών μεγαλύτερος.

Όπως προαναφέρθηκε, πριν λίγες ημέρες συνήλθε η Πολιτική Προστασία στο Δημαρχείο Φαρσάλων με βασικό αντικείμενο της σύσκεψης την ατομική συμβολή των κατοίκων προκειμένου να αποφευχθούν οι πυρκαγιές στη θερινή περίοδο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι οι υπεύθυνοι των κτηνοτροφικών μονάδων οφείλουν να "χαράζουν" μόνοι τους ζώνες πυροπροστασίας περιμετρικά των ιδιοκτησιών τους, ενώ στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων επισημάνθηκε ότι πρέπει να υποδείξουν σημεία πρόσβασης σε νερό, για την περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή τους, ενώ πρέπει να υπάρχουν σε ετοιμότητα εθελοντές και γεωργικά μηχανήματα. Ακόμη επισημάνθηκε στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ότι πρέπει να συνταχθεί ένας κατάλογος με τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα της περιοχής τους, κυρίως εκείνα που περιέχουν επικίνδυνα κτίσματα και βλάστηση, στοιχεία που δύναται να αποτελέσουν εστίες πρόκλησης πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass