ΞΕΚΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Το ΚΚΕ στηρίζεται οικονοµικά στα µέλη και τους φίλους του

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2017 16:10

Να δώσουν µε αποφασιστικότητα τη µάχη για την επιτυχία της Οικονοµικής Εξόρµησης Νοέµβρη – Δεκέµβρη 2017, καλεί τα µέλη του κόµµατος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους του, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Απευθυνόµαστε στους εργαζόµενους, τους βιοπαλαιστές, τη νεολαία, κάθε φίλο του Κόµµατος, σε όλους εκείνους που εκτιµούν την πάλη και την προσφορά του στον λαό και το κίνηµα, που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ µια µαχητική δύναµη υπεράσπισης των λαϊκών συµφερόντων. Τους καλούµε να συµβάλλουν από το υστέρηµά τους, για την επιτυχία της Εξόρµησης.

Η φετινή οικονοµική εξόρµηση πραγµατοποιείται παραµονές του 2018, τη χρονιά που γιορτάζουµε τα 100 χρόνια του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Ελλάδας. Το ΚΚΕ άντεξε κι αντέχει εδώ και έναν αιώνα γιατί εκφράζει το πραγµατικά νέο, τη µόνη διέξοδο από τη σηµερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, την πάλη για τον σοσιαλισµό-κοµµουνισµό. Άντεξε κι αντέχει, όµως, επιπλέον γιατί σε όλη την ιστορική του διαδροµή στηρίχτηκε στην εργατική τάξη, στον λαό. Αυτοί ήταν οι βασικοί αιµοδότες του ΚΚΕ, ακόµη και στα πιο δύσκολα, τα πιο “µαύρα” χρόνια.

Η οικονοµική στήριξη στο ΚΚΕ ενισχύει τη δράση του µέσα στην εργατική τάξη, στον λαό, για να πάρουν πίσω οι εργαζόµενοι όσα έχασαν στα χρόνια της κρίσης, για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Συµβάλλει στην ενίσχυση της πάλης του λαού απέναντι στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου, της πάλης που βάζει στο στόχαστρο τον πραγµατικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Είναι ενίσχυση της δύναµης που µάχεται για το δίκιο του λαού, για να ανοίξει ο δρόµος της ελπίδας και της προοπτικής για µια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέµους. Η οικονοµική στήριξη στο ΚΚΕ δίνει απάντηση στον αντικοµµουνισµό, στη διαστρέβλωση και στη συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ, στην παραχάραξη, στο ξαναγράψιµο της ιστορίας από την ΕΕ, τα αστικά επιτελεία τα οποία επιδιώκουν να µη µάθουν, να µη διδαχθούν οι νεότερες γενιές από τις ηρωικές σελίδες της λαϊκής πάλης στη χώρα µας και διεθνώς.

Το ΚΚΕ επιδιώκει µε αποφασιστικότητα να στηρίζεται οικονοµικά στα µέλη και τους φίλους του. Αυτή είναι η απάντηση στα εµπόδια που προσπαθούν να θέσουν, µε βάση τους τελευταίους αντιδραστικούς νόµους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ–ΠΑΣΟΚ. Με αυτούς τους νόµους καθορίζεται να δίνονται στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόµατα και τα στοιχεία απλών ανθρώπων που µε ένα µικρό ποσό στηρίζουν ένα κόµµα. Αυτά τα αντιδραστικά µέτρα δεν πρόκειται να τα αποδεχτούν το ΚΚΕ και ο λαός.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όσους στήριξαν το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ και σήµερα νιώθουν απογοητευµένοι. Απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αµαρτιών στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησαν στο τσάκισµα του λαού τα προηγούµενα χρόνια. Η λύση δε βρίσκεται στη συνεχή εναλλαγή ίδιας κοπής κοµµάτων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας ετοιµάζεται ο άλλος να τον αντικαταστήσει. Η ελπίδα, η προοπτική βρίσκεται στη συµπόρευση µε το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήµατος, την ισχυροποίηση της κοινωνικής συµµαχίας, στον δρόµο της ρήξης µε το σύστηµα και την εξουσία του.

Τιµάµε τα 100 χρόνια της µεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία το 1917. Δυναµώνουµε τις συζητήσεις, τις εκδηλώσεις που οργανώνονται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα. Αντλούµε δύναµη από το κορυφαίο κοσµοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που απέδειξε ότι ο καπιταλισµός δεν είναι ανίκητος, ότι µπορούµε να οικοδοµήσουµε µια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο σοσιαλισµός παραµένει επίκαιρος αναγκαίος και ρεαλιστικός», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass