ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 6ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ

Συγκίνηση για τις «παλιές αγάπες»

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2017 22:08

Ο νοτιοδυτικός Όλυμπος και τα παράλια του νομού Λάρισας ήταν οι φετινοί προορισμοί για το εντυπωσιακό 6ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου 2017, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και διοργανώθηκε από τη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ – Θεσσαλονίκη) και τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα – Θεσσαλία), με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ – ΦΙΛΠΑ, του Συλλόγου Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς.

Οι εκκινήσεις της 1ης (Σάββατο) και της 2ης ημέρας (χθες Κυριακή) έγιναν από τη Λάρισα, ενώ ο μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών έγιναν στην Αγιά χθες το μεσημέρι, αφού προηγήθηκαν εκατοντάδες σκληρά χιλιόμετρα και ειδικές διαδρομές στον Όλυμπο και στα πανέμορφα παράλια.

Κατά την 1η μέρα, οι συμμετέχοντες πέρασαν από Γιάννουλη, Τύρναβο, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση, Ελασσόνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Ιππικό Όμιλο Ολύμπου – Πύθιο, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Συκαμινέα, Καρυά, Καλλιπεύκη, Γόννους, Μακρυχώρι και τερμάτισαν στη Λάρισα.

Χθες, από Συκούριο, Πουρνάρι, Ελάτεια, Ευαγγελισμό, κοιλάδα Τεμπών, Στόμιο, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Βελίκα, Αγιόκαμπο, Σκήτη με τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, όπου έγιναν και οι σχετικές απονομές κυπέλλων, αναμνηστικών πλακετών και δώρων, παρουσία αρκετού κόσμου που θέλησε να δει από κοντά ή ακόμη και να φωτογραφηθούν κάποιοι μπροστά σε πανέμορφα συλλεκτικά αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής. Πρώτοι αναδείχθηκαν οι Μιχάλης Μότσιας και Αντώνης Στεφανάκης με την BMW 365 CSI του 1982, ενώ αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι υπήρξαν και δύο συμμετοχές από την περιοχή της Αγιάς που καταχειροκροτήθηκαν. Από την Αγιά ο Αθανάσιος Μόσχος με τη Ζωή Ντακούλα με Ford Cortina του 1973 και από το Γερακάρι ο Ζαφείρης Καραΐσκος με τη Βάσω Καψάλη με Ford Escort MKI του 1975.

Το φετινό ράλι ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου ανθρώπου του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και προέδρου του ΑΟΘ επί 40 χρόνια, Αντώνη Παρταλιού, που χάθηκε πρόσφατα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ

Λάτρης των κλασικών αυτοκινήτων που κόσμησαν τη Θεσσαλία, μέσα από τις όμορφες διαδρομές τους στο πλαίσιο του ιστορικού 6ου Ράλι Ολύμπου δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος έσπευσε εντυπωσιασμένος να δοκιμάσει τις αντοχές τους, κατά τη στάση τους στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

«Τα αυτοκίνητα αυτής της άλλης εποχής, μας γυρνούν σε χρόνια υπέροχα πίσω. Η αναμφισβήτητη ομορφιά τους, σε συνδυασμό με τους μοναδικούς προορισμούς που επέλεξαν να τρέξουν στη Θεσσαλία, είναι σίγουρα η καλύτερη διαφήμιση, για τον τουρισμό μας διεθνώς, την προβολή της ιστορίας μας, την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, την αξία του αθλητικού πνεύματος» επισήμανε ο Γιώργος Κατσιαντώνης.

Ο βουλευτής Λάρισας συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές για την προσπάθεια που κάνουν εδώ και έξι χρόνια, αναδεικνύοντας σε θεσμό το Ράλι Ολύμπου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "όταν αγαπάμε κάτι πολύ, στην περίπτωση μας το κλασικό αυτοκίνητο, και είμαστε ενωμένοι, τότε ο στόχος επιτυγχάνεται μεγαλειωδώς».

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass