ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

Φροντίδα για την εικόνα της Κοιλάδας

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 22:30

Ανακούφιση προκάλεσε στους κατοίκους της Κοιλάδας η είδηση ότι ο Ελληνοαμερικανός με καταγωγή από τη Νίκαια Αχιλλέας Λυγγέρας μαζί με τη σύζυγό του Κατίνα Στάθη, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Κοιλάδα θα αναλάβουν ξανά τα έξοδα για τη συντήρηση και επαναφορά

στην προτέρα κατάσταση της κλαπείσας εικόνας της Παναγίας της Θρακιώτισσας από τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Υπενθυμίζεται ότι την επίμαχη και πολύ σημαντική για το χωριό εικόνα, έκλεψαν άγνωστοι δράστες προ ημερών και αφού αφαίρεσαν το περίβλημά της (χρυσή επένδυση, ασημένια θήκη) και τα τάματα των πιστών την εγκατέλειψαν σε χωράφι, όπου τη βρήκαν οι κάτοικοι του χωριού που την αναζητούσαν. Το ζευγάρι των ομογενών που ζει στη Νέα Υόρκη, αφενός λυπήθηκε από την είδηση της κλοπής (ενημερώθηκε διαβάζοντας διαδικτυακά την «Ε»), αφετέρου άμεσα αποφάσισε να συνεισφέρει ξανά οικονομικά στην επαναφορά της εικόνας στην προτέρα κατάσταση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Ε» ο πρόεδρος της κοινότητας Κοιλάδας κ. Παναγιώτης Νατσίδης «την αναπαλαίωση αυτής της εικόνας την έκανε στο παρελθόν η οικογένεια Αχιλλέα και Κατερίνας Λυγγέρα, προσφέροντας τότε ένα σεβαστό ποσό. Μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη με την κλοπή της εικόνας, επικοινώνησαν μαζί μας και μας γνωστοποίησαν ότι προτίθενται να χρηματοδοτήσουν ξανά την αποκατάστασή της, τόσο με το πλαίσιό της, όσο και με τη συντήρηση της εικόνας, αφού οι δράστες στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν το περίβλημα, προκάλεσαν διάφορες φθορές. Τους ευχαριστούμε θερμά και όταν ξαναβρεθούν στα μέρη μας, θα τους υποδεχθούμε δεόντως...».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass