ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Επανέρχεται ο φόβος των σκουπιδιών στους δρόμους

• Eντονη αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων για τους απλήρωτους συμβασιούχους και την καθυστέρηση του Επιτρόπου να εγκρίνει τα εντάλματα μισθοδοσίας

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2017 17:29

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού αντιδρώντας στην καθυστέρηση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας να αποφασίσει για την τύχη των ενταλμάτων μισθοδοσίας με αποτέλεσμα, συμβασιούχοι

στην καθαριότητα να παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες.
Όπως ανακοίνωσε χθες το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, οι εργαζόμενοι θα απέχουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή των καθηκόντων τους, ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη του αμαξοστασίου, όπου σε συνέλευση θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων – και εφόσον δεν υπογραφούν έγκαιρα τα εντάλματα – θα έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων και «τα σκουπίδια να ξαναεμφανισθούν στους δρόμους όχι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά από τις απολύσεις και την απληρωσιά» όπως καταγγέλθηκε χθες από το Σωματείο.
Πρόκειται για περίπου 350 συμβασιούχους, συνολικά στις Υπηρεσίες Καθαριότητας Δήμων του νομού που δεν έχουν πληρωθεί από την υπογραφή των νέων συμβάσεων. Στον Δήμο Λαρισαίων οι συμβασιούχοι δεν έχουν πληρωθεί από τα μέσα Ιουλίου, ενώ στον Δήμο Φαρσάλων δεν έχουν πληρωθεί από την 1η Μαρτίου όπως καταγγέλθηκε από τον Σύλλογο.
Το θέμα απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όπου τέθηκαν ερωτηματικά για την καθυστέρηση στην υπογραφή των ενταλμάτων από τον Επίτροπο. Για να σημειωθεί μάλιστα η ανησυχία, με αφορμή και την απουσία του Επιτρόπου από τη Λάρισα τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, εξέλιξη που – με αφορμή τις προβλεπόμενες διαδικασίες - θα σημάνει τη μεταφορά της καταβολής μισθοδοσίας τον ερχόμενο Οκτώβριο αντί του τρέχοντος Σεπτεμβρίου, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο το βιοποριστικό πλέον πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων.
Στην ίδια συνεδρίαση διευκρινίσθηκε επίσης ότι δεν είναι βέβαιο αν θα εγκριθούν κιόλας τα εντάλματα, εντείνοντας τα ερωτηματικά για τη διαφορετική στάση Επιτρόπων της χώρας καθώς – όπως επισημάνθηκε – «άλλοι υπέγραψαν και άλλοι όχι».
ΑΠΟΧΗ
Στον νέο κύκλο των κινητοποιήσεων αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, Ζήσης Γκαραλιάκος, πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης του Συλλόγου αλλά και από απλήρωτους συμβασιούχους.
Για να τονίσει ο κ. Γκαραλιάκος πως «οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαμε προειδοποιήσει πως η τροπολογία του καλοκαιριού, θα έφερνε αυτά τα αποτελέσματα της απληρωσιάς και των απολύσεων. Από την αρχή βέβαια του αγώνα βρήκαμε απέναντί μας ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης πλειοψηφίας δημάρχων και εργολαβικών συμφερόντων.
Σ' αυτό το χρονικό διάστημα η κοροϊδία κορυφώθηκε. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας συνεχίζεται και μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ήδη συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων για να οργανώσουμε τον αγώνα με νέες μορφές, νέες κινητοποιήσεις.
Aς σταματήσουν το παιχνιδάκι με τις υπογραφές του επιτρόπου, την ευθύνη έχουν ακέραια η κυβέρνηση αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή ψήφισε τους νόμους, αυτοί μαζί με τους Δημάρχους που στηρίζουν αυτούς τους νομούς να δώσουν εδώ και τώρα λύση και να σταματήσουν να μας «συμπάσχουν» και να παίζουν με το ψωμί εκατοντάδων οικογενειών. Εμείς εργοδότη έχουμε τον κάθε δήμαρχο.
Απέναντι στην κοινωνία και στους δημότες που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον πολυήμερο αγώνα του Ιουνίου θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι τα σκουπίδια θα ξαναεμφανιστούν στους δρόμους όχι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά από τις απολύσεις και την απληρωσιά και την κύρια ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές.
Όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού είναι απλήρωτοι την καινούργια σύμβαση, περίπου 350 για 2 με 2,5 μήνες. Εκτός από τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων όπου έγινε εκκαθάριση της παλιάς σύμβασης, έχουμε απλήρωτους στα Φάρσαλα από τον Μάρτη και στους υπόλοιπους Δήμους την εκκαθάριση της παλιάς σύμβασης, 1,5 με 2 μήνες».
«Προειδοποιητικά» υπογράμμισε ο κ. Γκαραλιάκος «απέχουμε το Σαββατοκύριακο (σ.σ. σήμερα και αύριο) από τις υπηρεσίες και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου κατάληψη του αμαξοστασίου και συνέλευση των εργαζομένων για απόφαση της οργάνωσης παραπέρα του αγώνα» ζητώντας «να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ τώρα».
Με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου, Δημ. Χατζήκο, να αποσαφηνίζει πως «ο Σύλλογος έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ενώ μεταξύ άλλων επισκεφθήκαμε και τον Επίτροπο». Με τους συνδικαλιστές να διευκρινίζουν ότι θα επανακαθορίσουν τη στάση τους στη συνέλευση της Δευτέρας, μεθαύριο, μετά και την κατάληψη του αμαξοστασίου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass