ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Όχι στη μεταφορά της λαϊκής του Σαββάτου

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2017 17:40

Αντίθετο στη μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, από την οδό Καραολή - Δημητρίου σε άλλη τοποθεσία, είναι το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νεωτερισμών - Υποδημάτων - Χαρτικών - Ψιλικών Νομού Λάρισας «Ο Θεσσαλός», καθώς θεωρεί ότι η μεταφορά της σε άλλη, άγονη περιοχή, θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό τον κλάδο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, που προσκόμισε στην «Ε» ο πρόεδρος Μαργαρίτης Τσιάρας «εδώ και 20 και πλέον χρόνια έχουμε αποκτήσει στενούς δεσμούς με τους πελάτες (ως επί το πλείστον δημόσιους υπαλλήλους). Τους ξέρουμε και μας γνωρίζουν οι πελάτες μας. Σε μια επικείμενη αλλαγή της λαϊκής, θα περάσει αρκετός καιρός για να μας βρουν και να μας μάθουν (!) με αποτέλεσμα να μείνουν όλες οι υποχρεώσεις μας σε τρίτους πίσω.
Το παράπονο του Σωματείου μας προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λαϊκών Αγορών κ. Θ. Αδαμόπουλο είναι ότι προσφάτως κάλεσε τον Σύλλογο Παραγωγών και το Σωματείο Επαγγελματιών Οπωροκηπευτικών να εκφράσουν τις απόψεις για τη λαϊκή του Σαββάτου, χωρίς να καλέσει το δικό μας το Σωματείο (!) που αριθμεί 72 μέλη, Έλληνες και Ρομά. Θα θέλαμε να τονίσουμε δε, ότι ο Δήμος Λαρισαίων, ζητά την αλλαγή της λαϊκής του Σαββάτου, ενώ αδιαφορεί για την παρανομία που μαστίζει τις λαϊκές της πόλης της Λάρισας σχετικά με τον έλεγχο των λαϊκών βάσει του άρθρου 30 του νόμου 4264/2014 και ο Δήμος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των αδειών που είτε δεν υπάρχουν, είτε έχουν ανακληθεί, είτε είναι αθεώρητες. Βάσει της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η διαδικασία αξιολόγησης αναφέρει τον έλεγχο των προβλεπόμενων δικαιολογητικών καθώς και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών Άρθρο 39 του Νόμου 4264/2014 που να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/3/2017. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας ο αθεώρητος επαγγελματίας πωλητής Λαϊκών Αγορών δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί στις λαϊκές αγορές της επικράτειας και ως συνέπεια και του Δήμου Λαρισαίων.
Ο Δήμος Λαρισαίων, από την 1/4/2017 που έχει λήξει η προθεσμία, δεν έχει κάνει κανέναν έλεγχο για τους παράνομους πωλητές που έχουν αθεώρητη άδεια, αν και είναι και αυτός αρμόδιος, βάσει του Άρθρου 30 Νόμου 4264/2017 να ελέγχει. Αντιθέτως, αυτό που κάνει είναι να θέλει να αλλάξει τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι πωλητές του Δήμου Λαρισαίων!
Τέλος, -καταλήγει ο κ. Τσιάρας- θα ήθελα να αναφέρω στον αντιδήμαρχο κ. Αδαμόπουλο ότι το Σωματείο μας στο σύνολό του αριθμεί ψηφοφόρους του Δήμου Λαρισαίων και όχι ψηφοφόρους από όμορους Δήμους, όπως είναι το σύνολο των παραγωγών, γι’ αυτό ζητάμε την προσοχή του Δήμου Λαρισαίων απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass