ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΚΥΛΩΝ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ

Τρέχουν για να… γλιτώσουν!

* Παράπονα Λαρισαίων στην «Ε» - Έχει ενημερωθεί η δημοτική αρχή * Δ. Αράπκουλε: «Κάθε μέρα αυξάνονται τα αδέσποτα στην πόλη»

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2015 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:27

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Και αν την Κυριακή το πρωί χιλιάδες Λαρισαίοι έτρεχαν για το Run Greece, κάποιοι Λαρισαίοι τρέχουν για να… γλιτώσουν από την αγριάδα μερικών αδέσποτων σκύλων στο μήκος της νέας περιφερειακής οδού που ενώνει το Στάδιο Αλκαζάρ με το round about της Νέας Σμύρνης.

Ως γνωστόν κάθε απόγευμα εκατοντάδες είναι οι συμπολίτες μας που επιλέγουν το περπάτημα και το τζόκινγκ σε περιοχές που δεν εμποδίζονται από κίνηση οχημάτων και άλλους πεζούς. Μια από τις διαδρομές που είναι ψηλά στη λίστα των επιλογών είναι η νέα περιφερειακή οδός, ειδικά τις απογευματινές ώρες. Όμως να που καμιά φορά υπάρχουν και εμπόδια στην προσπάθεια άσκησής τους. Αυτά είναι κάποια από τα αδέσποτα σκυλιά που σε μερικές περιπτώσεις γίνονται επιθετικά και κάνουν τους περαστικούς να ανεβάσουν… ρυθμούς με σκοπό να γλιτώσουν.

Μερικά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκαν στην «Ε» το τελευταίο διάστημα και, όπως ανέφεραν οι συμπολίτες μας, κατέθεσαν τα συγκεκριμένα παράπονα και στη δημοτική αρχή.

«Είναι ένα ζήτημα που μπορεί στους υγιείς να ξεπερνιέται εύκολα όμως ας σκεφτούμε και αυτούς που έχουν ένα πρόβλημα υγείας, όπως για παράδειγμα κάποιους με καρδιά. Αν συμβεί σε κάποιον από αυτούς τότε υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάστασή του, τη στιγμή μάλιστα που για τον αντίθετο λόγο βγαίνει να περπατήσει, δηλαδή για να βελτιώσει την υγεία του», αναφέρει ένας Λαρισαίος μάρτυρας μιας τέτοιας κατάστασης.

Από την πλευρά η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε πως γνωρίζει το συγκεκριμένο ζήτημα, διά της αντιδημάρχου Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δέσποινας Αράπκουλε η οποία μίλησε για το θέμα των αδέσποτων στην «Ε». Αρχικά ανέφερε: «Το γνωρίζουμε το ζήτημα όμως εμείς κάνουμε ό,τι μας ορίζει ο νόμος. Δηλαδή τα μαζεύουμε στο κυνοκομείο, τα καθαρίζουμε, τα εμβολιάζουμε, τα στειρώνουμε και τα αφήνουμε περίπου στο ίδιο σημείο εκτός ειδικών περιπτώσεων όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, τα σχολεία, κάποιες κεντρικές οδικές αρτηρίες που δεν τα ξαναφήνουμε εκεί. Όμως τα σκυλιά ειδικά σε μια περίοδο αναπαραγωγής επιστρέφουν στα μέρη που θέλουν να πάνε ακόμα και από χιλιόμετρα μακριά κάνοντας και μερικές αγέλες».

Σε ερώτηση για το πόσα αδέσποτα έχει αυτή τη στιγμή η πόλη σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν αλλά «είναι σχεδόν σίγουρο πως κάθε μέρα αυξάνονται το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι ένα ζήτημα».

Σύμφωνα με την κ. Αράπκουλε αυτή τη στιγμή στο Κυνοκομείο της Λάρισας υπάρχουν κατά μέσο όρο καθημερινώς 100 σκυλιά τα οποία μετά από 15 ημέρες περίπου φροντίδας επιστρέφονται στο μέρος από το οποίο συλλέχθηκαν. Όσον αφορά στο νόμο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπογράμμισε πως «σαφώς και είναι πιο αυστηρός από ό,τι στο εξωτερικό καθώς για σκυλιά που δεν γιατρεύονται προβλέπεται η ευθανασία κάτι όμως που δεν γίνεται στην Ελλάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass