ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Διαμαρτυρία καθαριστριών των σχολείων

* Ζητούν ανάκληση απόφασης για προσλήψεις γιατί φοβούνται ότι θα μείνουν άνεργες

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2015 12:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:27

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Λαρισαίων πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι καθαρίστριες και οι καθαριστές του Νομού, ζητώντας την ανάκληση πρόσφατης απόφασης της δημοτικής αρχής με την οποία εγκρινόταν η πρόσληψη 140 εργαζομένων για την κάλυψη αναγκών σε σχολεία του δήμου.

Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστών – Καθαριστριών, αλλά και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, χθες το πρωί, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με πανό έξω από το κτίριο του Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, στον οποίο και παρέδωσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας που είχε εκδοθεί με ομόφωνη απόφαση έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου την περασμένη Κυριακή.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες όλων όσοι εργάζονται στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων που τόνισαν ότι με την απόφαση αυτή του Δήμου ανοίγουν οι πόρτες της ανεργίας για τους ήδη απασχολούμενους σε αυτόν τον τομέα.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Στο υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Απόστολο Καλογιάννη μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Το σωματείο μας ζητά από τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, καθώς με αυτό τον τρόπο «ανοίγει» η πόρτα της ανεργίας για τους περίπου 130 εργαζόμενους που δουλεύουν στα σχολεία του δήμου τα τελευταία δέκα χρόνια. Εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθούς 200 και 300 ευρώ το μήνα, στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, καθώς η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους συνεχίζεται και με τη νέα δημοτική αρχή.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ζητεί όπως προτείναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάκληση της απόφασης και την αντικατάστασή της, με νέα απόφαση που θα προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων χωρίς εξαιρέσεις!

Επίσης ζητήσαμε να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ανάθεσης έργου σε καθεστώς αορίστου χρόνου με πλήρη και σταθερή εργασία που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του σωματείου μας.

Καθώς και να επανέρθουν οι μισθοί που μειώθηκαν ως και 50% σε κάποιους εργαζόμενους μετά από περικοπές που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, για να κάνει προσλήψεις μειώνοντας όμως τους μισθούς στη λογική της διαχείρισης τις φτώχειας και τους κομματικής εκμετάλλευσης.

Δηλώνουμε στη δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων που τελικά μόνο στα λόγια και στις διακηρύξεις είναι φιλεργατική και φιλολαϊκή ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον εφιάλτη της ανεργίας, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας για πλήρη και σταθερή εργασία. Με κάθε μορφή αγώνα και αποφασιστικότητα όπως κάνουμε εδώ και δέκα χρόνια θα επιβάλουμε το δίκαιο μας.

Το σωματείο μας διεκδικεί:

* Ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων.

* Καμία απόλυση

* Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.

* Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, μαζικές προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για καθαρά σχολεία, που πηγαίνουν κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης.

* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

* Καμία σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

* Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.

* Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

* Επαναφορά των μισθών που μετά από περικοπές που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε ορισμένους εργαζόμενους μειώθηκαν ως και 50%».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass