ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «…ΣΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΗΝ ΑΥΛΗ»

Τιμήθηκε η προσφορά Πυροσβεστικής και Ε.Μ.Α.Κ.

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 23:05

Με μία λιτή αλλά μεστή σε περιεχόμενο εκδήλωση με μηνύματα προσφοράς και αλληλεγγύης στον άνθρωπο, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας τίμησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ε.Μ.Α.Κ.(Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών),

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Παράδοσης Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή», που διοργάνωσε πρόσφατα με επιτυχία.  Σε ειδική εκδήλωση, προηγήθηκε η παρουσίαση του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ “Ε.Μ.Α.Κ. ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ” της γνωστής Λαρισαίας δημοσιογράφου Αθηνάς Κρικέλη της Ellopia Films USA., ντοκιμαντέρ που «καθήλωσε» το κοινό που το παρακολούθησε και εντυπωσίασε.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε προβληθεί σε παγκόσμια «πρώτη» στη Λάρισα, στις 24 Φεβρουαρίου.
Ευχάριστη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν οι θερμοί χαιρετισμοί της Αθηνάς Κρικέλη από τη μακρινή Αλάσκα, όπου βρίσκεται αυτό το διάστημα, με την αγάπη – συμπαράστασή της στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.
Σύντομο χαιρετισμό με αναφορά στο έργο της Ellopia Films έκανε ο εκπρόσωπός της στην περιοχή Γιώργος Ζιώγας.
Αναφορά στην απόφαση της βράβευσης της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έκανε ο πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Ελασσόνας Γιάννης Σαμώτας, επισημαίνοντας ανάμεσα στα άλλα:
«Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας έχει υιοθετήσει ένα νέο θεσμό. Τη βράβευση, κάθε χρόνο, ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον συνάνθρωπό μας, στον πολιτισμό και την παράδοση. Αισθανόμενοι την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό και την παράδοση, αποφασίσαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα σ’ αυτούς τους τομείς και να γίνουν οι φάροι για τις επόμενες γενιές, που θα φωτίσουν τον δρόμο για μια Ελλάδα γεμάτη αλληλεγγύη, εθελοντισμό, πολιτισμό, παράδοση και αγάπη.
Το Δ.Σ. της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, ομόφωνα, αποφάσισε να τιμήσει στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ όλους τους ανθρώπους της Ε.Μ.Α.Κ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την προσφορά τους.
Για τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, αυτό που έχει σημασία είναι να καταφέρουμε, με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν προσφέρει σε όλη τους τη ζωή, να πούμε σε όλο τον κόσμο ότι σ’ αυτή την πολύ δύσκολη για όλους μας οικονομική συγκυρία, η προσφορά στον συνάνθρωπό μας, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και ο πολιτισμός γενικότερα ήταν, είναι και θα είναι για πάντα τα στοιχεία που μας αναδεικνύουν ως «άνθρωπο», δίνοντάς μας το αντίδοτο που χρειαζόμαστε για να περάσουμε την εποχή της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης».
Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα της Λαογραφικής, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, που δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Το ντοκιμαντέρ που είδαμε, όσες φορές και να το δεις, παραμένει συγκλονιστικό και συγκινητικό. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία για την τιμή που μας κάνει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ που διοργανώνει. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη βράβευση στους συναδέλφους που ακόμη και σήμερα δίνουν μάχες με τη φωτιά, σε διάφορα μέτωπα. Ακόμη, θέλω να σταθώ στην άψογη συνεργασία που έχουμε με τους συνεργάτες μου στη Θεσσαλία. Αυτή η πλακέτα ανήκει σε όλους τους συναδέλφους μου, για τους καθημερινούς αγώνες τους».
Από την πλευρά του ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ επιπυραγός Λάμπρος Κίτσιος (με 4χρονη θητεία και στην Πυροσβεστική Ελασσόνας) στάθηκε στο έργο της ΕΜΑΚ, που μέρα νύχτα δίνει μάχες και είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο, ευχαριστώντας και την οικογένειά του για τη συμπαράσταση.
Στην τιμητική εκδήλωση της Ελασσόνας, που φιλοξενήθηκε στην «Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», έδωσαν το «παρών»: Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Χαράλαμπος Πόζογλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Αντώνης Σπανός, ο διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας Σωτήριος Κορέλας, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Λάμπρος Κίτσιος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Ελευθ. Μουλτσιάς, αξιωματικοί, στελέχη και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 8ης ΕΜΑΚ, η εκπρόσωπος της Ellopia Films USA στην Ευρώπη, δημοσιογράφος Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού – Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας Γιώργος Τριανταφύλλου, φίλοι και συγγενείς των ανδρών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, μέλη και φίλοι της Λαογραφικής Ελασσόνας και τοπικών συλλόγων, και αρκετός κόσμος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass