ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΘΕΣΜΟ

«Ιπποκράτης, η αέναη επιστροφή»

*Στις 16 Σεπτεμβρίου στον «Μύλο του Παππά» με έργα των Γιάννου Αιόλου και Χρήστου Παπανικολάου, τη Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ και ομιλητή τον καρδιοχειρουργό Σωτ. Πράπα

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2017 16:30

Τον «πατέρα» της Ιατρικής Ιπποκράτη θα τιμήσει ο Δήμος Λαρισαίων με εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στον προαύλειο χώρο του «Μύλου του Παππά».

Μια εκδήλωση που γίνεται φέτος για πρώτη φορά και όπως σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας «φιλοδοξία του Δήμου είναι αυτές οι εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς να αποτελέσουν θεσμό για τη Λάρισα».

Η εκδήλωση με τίτλο «Ιπποκράτης, η αέναη επιστροφή», θα συζητηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στη συνδιοργάνωση συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Ο Δήμος Λαρισαίων θα τιμήσει μία από τις μεγαλύτερες και εξέχουσες προσωπικότητες της ιατρικής, τον Ιπποκράτη» σημειώνει ο κ. Σάπκας προσθέτοντας ότι σε συνεργασία με όλους τους φορείς, «θα επιδιώξουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή».

Το θέμα κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισηγηθεί ο κ. Σάπκας ο οποίος αναφερόμενος στη διοργάνωση αναμένεται να τονίσει, μεταξύ άλλων, πως «ο Ιπποκράτης πριν 2.500 χρόνια επιστρέφει στο λίκνο των προγόνων του, τη Θεσσαλία, ζει και ασκεί το επάγγελμα του γιατρού στη Λάρισα, όπου και πεθαίνει. Η πρώτη αυτή εκδήλωση προς τιμή του Ιπποκράτη περιλαμβάνει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το νέο έργο του Λαρισαίου συνθέτη Γιάννου Αιόλου με τίτλο “Corpus Aeternum” .

Ο Γιάννος Αιόλου με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του στυλ μουσικής, μας ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων με μόνο του όχημα την ανθρώπινη φωνή. Συνθέτει μουσική για το Αιώνιο Σώμα ως “μέρος του όλου” που όμως εμπεριέχει “το όλον”, το στεγάζει, το σηματοδοτεί, το κωδικοποιεί, του δίνει τρόπο αλληλεπίδρασης, αλλά και λόγο για να “ξεπεράσει” την ίδια του τη θνητή υπόσταση.

Το έργο του συνθέτη, που γράφτηκε με προτροπή του συλλόγου “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”, χρησιμοποιεί μόνο ανθρώπινες φωνές και θα αποδοθεί για παγκόσμια πρώτη από τη Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Δημήτρη Κτιστάκη, σε εικαστικό instalation του Χρήστου Παπανικολάου που θα προβάλλεται στο κτίριο του “Μύλου του Παππά”. Ο Χρήστος Παπανικολάου δημιουργεί 77 έργα εμπνευσμένα από το μουσικό έργο του Γιάννου Αιόλου και τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη.

Τα μουσικά μέρη προσπαθούν να αποδώσουν “στιγμιότυπα” της ανθρώπινης ζωής/φύσης μέσα από διαφορετικά συναισθήματα και σκεπτομορφές όπως η ελπίδα, ο φόβος, η αγάπη, η διάθεση για φυγή, η γαλήνη, ο φόβος της φθοράς, η ισορροπία με τη φύση, τον χρόνο, το σύμπαν, κ.ά.».

Να διευκρινισθεί πως την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης θα κάνει ο Λαρισαίος καρδιοχειρουργός και μέλος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, Σωτήρης Πράπας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass