Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ TUDORICA PETRACHE ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ FARUK METIN

Αλλαγή «φρουράς» στη διοίκηση της SEEBRIG στον Τύρναβο

* …Και αλλαγή ηγεσίας της Πολιτικο-στρατιωτικής Επιτροπής με τον πρέσβη κ. Ελευθέριο Αγγελόπουλο να αναλαμβάνει την προεδρία

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2017 22:38
Στην τελετή παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί Αμύνης της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της πΓΔΜ και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, 7 διπλωμάτες και συνολικά 70 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και προσωπικό από 12 κράτη που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της SEDM (Southeastern Defence Ministerial) Στην τελετή παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί Αμύνης της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της πΓΔΜ και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, 7 διπλωμάτες και συνολικά 70 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και προσωπικό από 12 κράτη που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της SEDM (Southeastern Defence Ministerial)

«Σταθερότητα, συνεργασία, πρόοδος». Αυτά τα στοιχεία αναδείχθηκαν ως εχέγγυο ανάπτυξης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, χθες το απόγευμα, από τους ομιλητές, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Brigade -SEEBRIG) στην έδρα της, το στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο.

Παραδίδων διοικητής ήταν ο Τούρκος Ταξίαρχος Faruk Metin, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της SEEBRIG τον Οκτώβριο του 2016. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του περασμένου έτους και αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του ευχήθηκε στην επόμενη διοίκηση τα καλύτερα. Παραλαμβάνων τη διοίκηση είναι ο Ρουμάνος ταξίαρχος Tudorica Petrache, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι το 2020, οπότε και θα τοποθετηθεί Έλληνας διοικητής ενώ παράλληλα η Ταξιαρχία θα μετασταθμεύσει στα Σκόπια.

Ο Ρουμάνος ταξίαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος από την εξέλιξη αυτή και συνεχάρη τον Τούρκο Faruk Metin για το έργο του. «Από την καρδιά της Θεσσαλίας νιώθω ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση για τη ανάληψη της διοίκησης» τόνισε μεταξύ άλλων ενώ μίλησε για την ανάγκη σταθερότητας και συνεργασίας όλων των πλευρών. Επίσης υπογράμμισε πως πρέπει να διατηρηθεί η σημαντικότητα της ταξιαρχίας. «Ο θεός να σας ευλογεί» κατέληξε.

Μαζί με την παραπάνω τελετή, πραγματοποιήθηκε και η τελετή αλλαγής της Προεδρίας της Πολιτικο-στρατιωτικής Επιτροπής (PMSC και SEDM/CC) την οποία από 1 Ιουλίου 2017 ασκεί η Ελλάδα με προεδρεύοντα τον πρέσβη Ελευθέριο Αγγελόπουλο, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή και ευθύνη» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, εκφραζόμενος με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια που έκανε ο προκάτοχός του. Την προεδρία της επιτροπής από το 2015 μέχρι το 2017 είχε η Τουρκία, με προεδρεύοντες τους πρέσβεις Huseyin Muftuoglu (νυν εκπρόσωπο Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών) και Μ. Levent Bilgen. Ο τελευταίος μάλιστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη σιγουριά του για τις ικανότητες όλων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί Αμύνης της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της πΓΔΜ και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, 7 διπλωμάτες και συνολικά 70 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και προσωπικό από 12 κράτη που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της SEDM (Southeastern Defence Ministerial).

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας που αφού ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία, ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή για το έργο του και τόνισε πως η σταθερότητα στην περιοχή φέρνει την ανάπτυξη όπως και το αντίστροφο.

Παρόντες ήταν ο Λαρισαίος βουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κοτσιάφτης, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Γιώργος Αγάκος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι της εκκλησίας και φορέων.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Φωτ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass