ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Νέες συμβάσεις για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2017 22:00

Στην υπογραφή των νέων συμβάσεων προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι 204 εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων. Πρόκειται για όσους εργάζονταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε προκαλέσει την πολυήμερη κινητοποίηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι νέες συμβάσεις των εργαζομένων θα έχουν διάρκεια μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων προκήρυξης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Έτσι δεν υπάρχει κενό στην απασχόληση των συμβασιούχων αλλά δεν θα δημιουργηθεί και πρόβλημα στη λειτουργία της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Άνδρες και γυναίκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων που απασχολούνταν μέχρι τώρα με σύμβαση οκτώ μηνών υπέγραψαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τη νέα τους σύμβαση παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και της γενικής γραμματέως του Δήμου Βάσως Μόσιαλου. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες συμβάσεις προέκυψαν μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Μετά από μια δύσκολη διαδικασία φτάσαμε στην υπογραφή της νέας σύμβασης», τόνισε προς τους εργαζόμενους ο Απ. Καλογιάννης για να προσθέσει ότι «δίνουμε μάχη για να ομαλοποιήσουμε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο». Σχετικά με την καταβολή των χρημάτων που εκκρεμούν από τις 7 Ιουνίου ο δήμαρχος υποστήριξε «θα είμαστε μαζί σας, όπως αποφάσισε και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δε θέλω να γίνονται παρανοήσεις τού τύπου ότι ο δήμαρχος μας υποσχέθηκε. Δεν πρόκειται να χαθούν αυτά τα χρήματα», διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους.

Για τη σύσταση μόνιμων θέσεων προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας απαιτούνταν η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας κάτι το οποίο και έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και η έγκριση συμβάσεων των 204 εργαζομένων που απασχολούνταν ήδη ως συμβασιούχοι στην καθαριότητα.

Η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας αποτελούσε προϋπόθεση για την υπογραφή των νέων συμβάσεων, μετά και τη ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο κύκλος της κινητοποίησης των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει η υπογραφή συμβάσεων για τους τελευταίους 26 εργαζόμενους. Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων συμβάσεων και για τους 26 εργαζόμενους υποστηρίζοντας ότι «θεωρώ ότι δεν έκλεισε η πόρτα και για αυτούς».

Σε νέα τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται θέσεις μόνιμου προσωπικού και σε άλλες υπηρεσίες με ανταποδοτικά τέλη.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass