ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ομόφωνη συμπαράσταση στους συμβασιούχους

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 23:55

Την ομόθυμη συμπαράσταση και τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου στις κινητοποιήσεις τους, μετά την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, στην προχθεσινή συνεδρίασή του.


Ενδεικτικό του κλίματος, που επικράτησε στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος(…με την παρουσία όλων των θιγομένων συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα) είναι πως όλες οι πτέρυγες της σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου υιοθέτησαν από κοινού χωρίς παρεμβάσεις, διορθώσεις και αλλαγές το σχετικό ψήφισμα των εργαζομένων.
Ενημερώνοντας το σώμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας κ. Ζήσης Γκαραλιάκος, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
«Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα, ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Ως Δήμος Ελασσόνας δεν σας επιτρέπεται να σιωπήσετε. Η σιωπή σας σημαίνει ότι συνηγορείτε ο Δήμος να γίνει χωματερή το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόσαστε την απόλυση εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ γνωρίζετε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι. 26 εργαζόμενοι σε αυτό τον απλωμένο τεράστιο Δήμο. Σας καλούμε να πάρετε θέση και να υιοθετήσετε αυτό το ψήφισμα, που καταθέσαμε».   
Χαρακτηριστικά, τα όσα διατύπωσαν αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλής εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.
Γιώργος Γιαννούλας αντιδήμαρχος Καθαριότητας: «Είναι γνωστό το πρόβλημα με τους εργαζόμενους του Δήμου, που έχουν πρόβλημα με τις συμβάσεις. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αλλά δεν φταίνε οι υπάλληλοι και αυτοί οι άνθρωποι είναι υπό ομηρία. Η Κυβέρνηση όφειλε να είχε δρομολογήσει κάποιες λύσεις. Σαν δημοτική ομάδα διεκδικούμε λύση του προβλήματος. Η δημοτική ομάδα μας θα ήταν άδικο να ζητήσει από τους εργαζόμενους επιστροφή δεδουλευμένων».
Γιώργος Πασχόπουλος δημοτικός σύμβουλος – πρ. δήμαρχος: «Πρόκειται για μείζον θέμα. Το θέμα ταλανίζει τους Δήμους εδώ και πολλά χρόνια. Όντως η κυβέρνηση πρέπει να βρει λύσεις. Θεωρώ ότι το Υπουργείο και οι υπουργοί των τελευταίων χρόνων δεν διαχειρίστηκαν σωστά το θέμα. Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους. Το ψήφισμα των εργαζομένων θέλει κάποιες διορθώσεις σε ορισμένα σημεία».
Δημ. Γκουνός δημοτικός σύμβουλος: «Οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Συμφωνώ με το ψήφισμα των εργαζομένων».
Αθαν. Γεροφάκας δημοτικός σύμβουλος: «Οι υπάλληλοι δεν πρέπει να είναι όμηροι και να έχουν ανασφάλειες στην εργασία τους. Να πάρουμε κοινή απόφαση».
Δημ. Αβρανάς δημοτικός σύμβουλος: «Αντιδρούν και διαμαρτύρονται δίκαια οι εργαζόμενοι. Ο υπουργός τι λέει; Θα λύσει το θέμα με απολύσεις. Η κυβέρνηση φέρνει τεράστια ευθύνη. Ο εμπαιγμός αποδείχθηκε καταστροφικός. Και η Κεντρική Ένωση Δήμων έχει ευθύνες. Καραδοκούν οι ιδιώτες και προς τα εκεί οδεύουμε. Εμείς λέμε ως δημοτική αρχή να στηρίξουμε τα αιτήματα των εργαζομένων. Ζητάμε να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Πρέπει να συμφωνήσουμε να είμαστε μαζί τους».
Διονύσης Μπαλούκας αντιδήμαρχος – αναπληρωτής του απουσιάζοντος δημάρχου: «Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Εμείς δεσμευόμαστε, όπου χρειαστεί, να σταθούμε αρωγοί. Οι Δήμοι χρειάζονται προσωπικό. Θα πρέπει να είμαστε μαζί με τους εργαζομένους. Να είμαστε δίπλα τους».  

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass