ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ζητά παραίτηση Δημ. Παπαδημόπουλου

*Με αφορμή την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις ακροδεξιών

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 15:32

«Υπεύθυνο εθνικιστικής και φασιστικής πολιτικής φαίνεται πως διαθέτει η περιφερειακή αρχή στη Θεσσαλία, καθώς ο κ. Δ. Παπαδημόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, δε χάνει ευκαιρία να παρευρεθεί, να συμμετάσχει ή να στηρίξει εκδηλώσεις ακροδεξιών και εθνικιστικών παραφυάδων».

Αυτά υποστηρίζει με ανακοίνωση της η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή», ζητώντας ουσιαστικά την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη.

Σύμφωνα με την Αριστερή Παρέμβαση «μετά την ομιλία του κ. Παπαδημόπουλου και το χαιρετισμό του στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Γρηγόρης Σούρλας – ο Καπετάνιος της Θεσσαλίας. Έτσι σώθηκε η Θεσσαλία 1942-49» στις 20 Μαρτίου του 2016 στα Φάρσαλα ακολούθησε ο χαιρετισμός του στην εκδήλωση του «Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου» στις 28 Μαΐου του 2017. Αν όλα αυτά είναι για κάποιους ψιλά γράμματα, κάποια στοιχεία ίσως διαφωτίσουν τα πράγματα. Ο Γ. Σούρλας τον οποίο υμνεί η περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι ο δοσίλογος συνεργάτης των Γερμανών μέσω της συμμετοχής του στην «οργάνωση» Ε.Α.Σ.Α.Δ. (Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομμουνιστικής Δράσεως) κατά τη διάρκεια της κατοχής, ο οποίος δικάστηκε 2 φορές από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων στη Λάρισα (25/10/1946 και 05/04/1947). Ο «Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος», στον οποίο νιώθει την ανάγκη η περιφέρεια Θεσσαλίας να αποστείλει χαιρετισμό, αποτελεί μια χρυσαυγήτικη παραφυάδα, με επίτιμο μέλος τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο, πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής (και σήμερα ηγέτη των «Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών») και καταδικασμένο για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Δ. Κουσουρή και 2 ακόμα συμφοιτητών του. Τα εν λόγω περιστατικά δεν αποτελούν προσωπικό ατόπημα, επιλογή ή παρέκκλιση. Αποτελούν μια πολιτική επιλογή της περιφερειακής αρχής να έχει μια συνολική και αποκλειστική απεύθυνση στη «δεξιά πολυκατοικία» από την φασιστική ακροδεξιά μέχρι τους νεοφιλελεύθερους γενίτσαρους των σύγχρονων εργαστηρίων της αστικής πολιτικής».

Καταλήγοντας η Αριστερή Παρέμβαση-Ανταρσία απαιτεί «την άμεση παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δ. Παπαδημόπουλου. Δε ζητάμε τον εκδημοκρατισμό του αστικού πολιτικού βίου, καθώς διαρκώς θα ρέπει στην υιοθέτηση φασιστικών και αντιδημοκρατικών μεθόδων, προκειμένου να επιβληθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι προφανές πως προϋπόθεση για να νικηθούν οι λαϊκές αντιστάσεις αποτελεί το ξαναγράψιμο της ιστορίας με όρους Χούντας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass