ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ANIM.A.L

Συνεργασία για τα ζώα συντροφιάς

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 22:15

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια του, ο Δήμος Τυρνάβου αποφάσισε να προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L.

Ο Δήμος Τυρνάβου αποτελεί τον πρώτο δήμο του νομού Λάρισας που προχωρά στην υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης και στενής συνεργασίας του Δήμου και εθελοντών των φιλοζωικών σωματείων στον αγώνα για την καλύτερη αντιμετώπιση, φροντίδα και τον σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Χρήστο Τσιόπα, η υπογραφή της σύμβασης αυτής έρχεται να επισφραγίσει τη γόνιμη συνεργασία Δήμου και φιλοζωικού σωματείου του τελευταίου έτους και έχει σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, την προστασία και τη φροντίδα για την ευζωία αυτών και την ενημέρωση με κάθε τρόπο των κατοίκων του Δήμου.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλομένων για την περισυλλογή, τη σήμανση, καταγραφή και στείρωση των ζώων, ο αποπαρασιτισμός αυτών, η προώθησή τους για υιοθεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή η επανένταξη όσων δεν υιοθετούνται. Θα υπάρξει δίκτυο υιοθεσιών στο διαδίκτυο για όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, αφού πρώτα ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου ιδιοκτήτη, ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης.

Επίσης βασικό στόχο της σύμβασης αποτελεί η ενημέρωση των πολιτών με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα των ιδιοκτητών ζώων σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από το Ν.4039/2014. Είναι πλέον παγκόσμια αποδεκτό ότι τα αδέσποτα ζώα προέρχονται από τα δεσποζόμενα ή με άλλα λόγια, η ρίζα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων είναι το έλλειμμα φιλοζωικής παιδείας. Θα γίνει προσπάθεια για ενημέρωση των δημοτών για τη στείρωση και γενικά τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου μέσω κάθε πρόσφορο τρόπο, π.χ.φυλλάδιο που θα επισυνάπτεται στον λογαριασμό ύδρευσης, μετάδοση ραδιοφωνικών μηνυμάτων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας από γνωστούς καλλιτέχνες για θέματα όπως δηλητηρίαση, εγκατάλειψη, διοργάνωση ειδικών ημερίδων κ.λπ.

Η ενημέρωση των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας «Άνθρωποι και ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» που έχει δημιουργήσει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L Δρ. Μαρία Κοντού και έχει λάβει πανελλαδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας.

Η χρονική διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε τρία χρόνια και αρχίζει από την ημερομηνία της υπογραφής της. Μετά το τέλος της τριετίας αξιολογείται και συζητιέται η ανανέωσή της.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass