Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΝΟΥΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ

Πετάει το μπαλάκι στην Αποκεντρωμένη…

*Αιχμές της εταιρίας προς την Περιφέρεια

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 16:24
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 «Εμείς ως οφείλαμε ενημερώσαμε την εισαγγελία και την αστυνομία που αναζητούν τους υπαίτιους της φωτιάς, ενώ η υπόθεση για την απομάκρυνση και διαχείριση των αποβλήτων ανήκει πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας. Εμείς ό,τι ήταν να το κάνουμε το κάναμε».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε τις εξελίξεις ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κ. Νούσιος, σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε προ ημερών σε εργοστάσιο κεραμοποιίας, το οποίο είχε σφραγιστεί στο παρελθόν, με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενώ πρόσθεσε ότι «πολλές απορίες θα λυθούν με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, όταν αυτό ολοκληρωθεί».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρίας διευκρινίζει ότι «η κεραμοποιία δεν είναι κλειστή, διότι η εμπορική της δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά» και αναρωτιέται «γιατί κανείς από τους αρμόδιους δεν επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ο Κ. ΝΟΥΣΙΟΣ 

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κ. Νούσιος «οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε –άγνωστο πώς- στον χώρο εναπόθεσης των αποβλήτων, διαπίστωσαν ότι παραβιάστηκαν οι σφραγίσεις του χώρου και απουσίαζε μέρος των αποβλήτων. Επίσης συνεργεία της Περιφέρειας με χωματουργικές εργασίες προσπαθούν να περιορίσουν τις τελευταίες μικροεστίες που συνεχίζουν να «καπνίζουν». Ο κ. Νούσιος υποστηρίζει ακόμη ότι «δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το υλικό που κάηκε, παραπέμποντας στις υπηρεσίες του υπουργείου».

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, μιλώντας στην «Ε» διευκρινίζει καταρχήν ότι «μπορεί να μην υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα, αλλά η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά με τις εμπορικές της δραστηριότητες». Εκφράζει δε την απορία «γιατί κανείς αρμόδιος και πολύ περισσότερο οι λαλίστατοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δεν επικοινώνησαν μαζί του, για να εξετάσουν από κοινού τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της φωτιάς. Από το να πληρώνουν συνεχώς εργολάβους για να σβήνουν τη φωτιά, γιατί δεν αποσφραγίζουν τον χώρο εναπόθεσης των αποβλήτων, έτσι ώστε υπεύθυνη για ό,τι συμβεί σε αυτόν να είναι η επιχείρηση;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass