ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Μπουρίνι με χαλάζι έπληξε Αργυροπούλι – Λυγαριά

*Εντονη καταιγίδα στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 16:20

Κυριολεκτικά άνοιξαν οι ουρανοί για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου. Αυτή τη φορά επλήγησαν κυρίως οι αγροτικές περιοχές της Λυγαριάς και του Αργυροπουλίου, όταν χθες στις 2 μετά το μεσημέρι και πάνω από μισή ώρα την περιοχή έπληξε έντονη ανεμοθύελλα με καταρρακτώδη βροχή και χαλαζόπτωση. Την ίδια ώρα η πόλη του Τυρνάβου δέχτηκε μεγάλο φορτίο νερών της βροχής και δυνατού ανέμου.

 Η Λυγαριά και η γύρω αγροτική περιοχή βυθίστηκε στα λασπόνερα .

Οι καταστροφές ανυπολόγιστες. Επίσης τα φερτά υλικά από τους χειμάρρους μετέτρεψαν τα χωράφια σε λίμνες με λάσπη και νερό.

Ίδια τραγική κατάσταση στο Αργυροπούλι όπου ο χείμαρρος Καναράς ξεχείλισε και πάλι και μετέτρεψε σε λίμνη τεράστια αγροτική έκταση.

Χθες επλήγησαν και υπήρξαν καταστροφές ακόμα και στο 100% της παραγωγής σε αμπέλια, ροδάκινα τα οποία ήταν στο στάδιο της συγκομιδής, αχλάδια, καλαμπόκια κ.α.

Προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε το χαλάζι, με δεδομένο ότι η χαλαζόπτωση συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση που δεν επέτρεψε την πρόσβαση στα χωράφια.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης σημείωσε ότι ο Δήμος Τυρνάβου βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών όχι μόνο από τη χθεσινή θεομηνία, αλλά και από εκείνες το προηγούμενο διάστημα. Τόνισε ότι οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο Τυρνάβου καταγράφουν τις ζημιές και ζήτησε έγκαιρα να καταγραφούν από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ οι καταστροφές στις καλλιέργειες ώστε να δοθούν έγκαιρα δίκαιες αποζημιώσεις.

Για το θέμα αυτό μάλιστα ο κ. Σαρχώσης από σήμερα Παρασκευή θα έχει επαφές με πληγέντες αγρότες καθώς επίσης με τον ΕΛΓΑ σε Αθήνα και Λάρισα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass