ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΚΕ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Χρονιά διακρίσεων και βραβεύσεων για το 8ο Γυμνάσιο

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 15:36

«Χίλια καλωσορίσατε χίλια και δυο χιλιάδες σαν κάμπος με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες» μ’ αυτούς τους στίχους ενός παραδοσιακού Ικαριώτικου τραγουδιού η διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Λάρισας, κα Αργυρώ Γκαραγκούνη άνοιξε την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο σχολείο.

Στο πλαίσιό της, παρουσιάστηκαν ποικίλες δράσεις των μαθητών

από διάφορα σχολικά προγράμματα, έγινε αναφορά στις αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε το σχολείο, βραβεύτηκαν μαθητές, που διακρίθηκαν στον αθλητισμό, σε τομείς επιστημών, καθώς και αυτοί που εκφράστηκαν σε τομείς τέχνης (θέατρο, κινηματογράφος, ζωγραφική).

Ο μαθητής της Γ’ τάξης Μασούρας Αθανάσιος βραβεύτηκε για την πρώτη θέση που κατέκτησε στα 300 μέτρα, στους πανθεσσαλικούς αγώνες πανπαίδων, η μαθήτρια της Β’ τάξης Καπέλα Μαρίνα για τη διάκριση στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Θαλής», ο μαθητής της Γ’ τάξης Παπαναστασίου Ηλίας για τη διάκρισή του στον «Θαλή» και στον «Ευκλείδη», ο μαθητής της Γ’ τάξης Χατζημίχος Παναγιώτης για την κατάκτηση της 3ης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη Βαλκανιάδα, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία, ο μαθητής της Β’ τάξης Γκινίδης Παναγιώτης και οι μαθητές της Γ’ τάξης Παπαναστασίου Ηλίας και Χατζημίχος Παναγιώτης, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση φεστιβάλ ρομποτικής.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή βράβευσης από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καψάλη Ιωάννη της μαθήτριας της Γ’ τάξης Γεωργίας Δόλγυρα, η οποία κατέκτησε το πρώτο βραβείο, στον πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργανώθηκε από την εταιρεία πανελλαδικής εναλλακτικής διαχείρισης συσσωρευτών-RE-BATTERYA.E. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Το πρώτο βραβείο συνοδευόταν και από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, ποσό το οποίο διατέθηκε για αγορά εξοπλισμού του σχολείου.

Επισης εκτέθηκαν 28 πίνακες ζωγραφικής, έργα των μαθητών της Γ’ τάξης, για τα οποία, ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Απ. Σουρλατζής -που παρευρέθηκε στην εκδήλωση- δεσμεύτηκε να μεριμνήσει να εκτεθούν στο κοινό της Λάρισας, καθώς και ότι θα φροντίσει την παραχώρηση του Β’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, ώστε να παρουσιαστεί η παράσταση των παιδιών «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Όλα τα παραπάνω διανθίστηκαν με μουσική και τραγούδια από τη χορωδία και την ορχήστρα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου κ. Καλέση. Το ποιητικό ταξίδι των κειμένων ήταν δουλειά της φιλολόγου κ. Ντάκη. Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του καθηγητή της Πληροφορικής κ. Θεοδοσόπουλου, ο οποίος ανέλαβε την επεξεργασία των video και των εντύπων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ κ. Βλαχοδήμου Ευπραξία, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν.Λάρισας κ. Γιουρούκης Αργύρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου κ. Πασσά-Κρίκη Αικατερίνη, γονείς και οι μαθητές του σχολείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass