ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Υποτροφίες για 505 νέους υποψήφιους διδάκτορες

* Θα λαμβάνουν 900 ευρώ τον μήνα από 1 έως και 3 έτη

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 15:34

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων διδακτόρων που θα λάβουν υποτροφία από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Επιλέχθηκαν 505 άτομα, μεταξύ των 2.114 που κατέθεσαν προτάσεις.

Όπως αναφέρθηκε: «Οι προτάσεις υποβλήθηκαν τον Νοέμβριο του 2016 και αξιολογήθηκαν με κριτήριο το επιστημονικό υπόβαθρο και την ικανότητά των υποψηφίων να υλοποιήσουν το ερευνητικό έργο που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της διατριβής τους.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διαφάνεια της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία έγινε σε δύο φάσεις: Καταρχήν για κάθε πρόταση γνωμοδότησαν δύο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, ενώ η τελική αξιολόγηση και κατάταξη των προτάσεων έγινε από ειδικές επιτροπές αποτελούμενες από καταξιωμένους επιστήμονες σε κάθε επιστημονική περιοχή. Συνολικά 232 επιστήμονες ενεπλάκησαν στη διαδικασία αυτή, η οποία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προτάσεων ήταν επίπονη και χρονοβόρα.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις του ΕΛΙΔΕΚ αποτελούν συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία του ΥΠ.Π.Ε.Θ για τη στήριξη των νέων επιστημόνων και της Έρευνας που διεξάγεται στα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Για τη συγκεκριμένη προκήρυξη αρχικά ήταν διαθέσιμα 8,5 εκατ. ευρώ. Όμως εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των προτάσεων που υποβλήθηκαν, το ποσό αυτό αυξήθηκε στα 13,5 εκ. ευρώ, ώστε να γίνει δυνατή η στήριξη μεγαλύτερου αριθμού υποψήφιων διδακτόρων.

Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται στα 900 ευρώ τον μήνα και η διάρκειά της μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 3 έτη.

Γι’ αυτή την πρώτη προκήρυξη ο αριθμός των επιτυχόντων στους τέσσερεις βασικούς επιστημονικούς τομείς αναμένεται να είναι: 122 υπότροφοι στις Φυσικές Επιστήμες, 125 υπότροφοι στις Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογικές Επιστήμες, 129 υπότροφοι στις Επιστήμες Ζωής ,129 υπότροφοι στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες. Επισημαίνεται ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης του ΕΛΙΔΕΚ παρέχεται σημαντική ενίσχυση στον τομέα των Ανθρωπιστικών-Κοινωνικών Επιστημών, ο οποίος πάσχει από χρόνια και σοβαρή υποχρηματοδότηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass