ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Συναγερμός στους οικοδόμους για αλληλεγγύη

* S.O.S. για τους ανέργους του κλάδου που υποφέρουν

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:54

Του Δημήτρη Βάλλα

Αναλυτική καταγραφή των αναγκών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοί τους ξεκινά το Συνδικάτο Οικοδόμων του Νομού Λάρισας ώστε να προχωρήσει σε πράξεις αλληλεγγύης, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στα ζωτικά προβλήματα ανθρώπων και των οικογενειών τους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια αλληλεγγύης που ξεκινά, ο πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Γιάννης Μπλέκος θα επισημάνει ότι το 95% των οικοδόμων στο Νομό είναι άνεργοι τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι εκατοντάδες αυτοί που δεν μαγειρεύουν στα σπίτια τους για ημέρες…

«Είναι εκατοντάδες οι συνάδελφοι, θα πει, που δεν βάζουν στην κατσαρόλα φαΐ για μεγάλο διάστημα, δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, τους κόβουν το ρεύμα, απειλούν να τους πάρουν το σπίτι που χρωστάνε, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση, σταματάνε το παιδί τους από φροντιστήρια γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Αυτή η κατάσταση θα οξυνθεί τόσο στον κλάδο όσο και γενικότερα. Από αυτή την άποψη έχει αξία να δούμε τη δράση του συνδικάτου μας και πρωτίστως να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα:

Ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία ή υποκατάσταση της κρατικής ευθύνης. Η αλληλεγγύη, όπως και όπου εκφράζεται, έχει μαχητικό ταξικό χαρακτήρα και απευθύνεται στους ανέργους, τις λαϊκές οικογένειες των εργατοϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολουμένων. Αποτελεί συστατικό στοιχείο της δουλειάς μας και ιδιαίτερα σε περίοδο οξυμένης φτώχειας.

Ότι η αλληλεγγύη δεν παρέχει μόνο βοήθεια, αλλά διαμορφώνει σχέδιο πάλης, οργανώνει και κινητοποιεί κόσμο, διεκδικεί από τον κρατικό μηχανισμό, στέγη για τους άστεγους, φάρμακα, περίθαλψη, τρόφιμα, εμποδίζει το κόψιμο των παροχών νερού, ενέργειας, εμποδίζει και αποτρέπει πλειστηριασμούς κ.ά.

Τέτοια δράση θέλουμε, που από τη μια θα συσπειρώνει και θα κινητοποιεί δυνάμεις, θα αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών του κεφαλαίου. Όσο οξύνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση τόσο θα ανθούν οι δομές, τύπου κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικά υπνωτήρια, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά φροντιστήρια.

Όλα αυτά έναν στόχο έχουν να βγάλουν λάδι το σύστημα, να απενοχοποιήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, να αποκρύψουν τις ευθύνες και τις επιλογές των κυβερνήσεων. Να αποκρύψουν ότι τα βάρβαρα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που όλοι μαζί συμφώνησαν, σπρώχνουν μαζικά λαϊκό κόσμο στην εξαθλίωση και αρκετές χιλιάδες στην αυτοκτονία».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Οικοδόμων ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα ληφθούν πρωτοβουλίες για να καταγραφούν οι ανάγκες των μελών σε στέγαση-σίτιση-υγεία- παιδεία, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα. «Καλούμε, κατέληξε όλους να περνούν καθημερινά απ’ τα γραφεία του συνδικάτου για να δηλώνουν τα προβλήματά τους που αφορούν σε στέγαση-σίτιση-υγεία-παιδεία για να μπορέσουμε να δράσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την επίλυσή τους.

Ψηλά το κεφάλι. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση. Η λαϊκή δύναμη και αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή απ’ την αντιλαϊκή πολιτική. Περηφάνια δεν είναι να κρύβουμε το πρόβλημα. Περηφάνια είναι να το διεκδικούμε με τη συμμετοχή μας στην πρώτη γραμμή…».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass