ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ π. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗ

«Σταυρός είναι να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο»

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:54

Σταυρός σήμερα είναι η ακράδαντη ελπίδα μας στο πρόσωπό Του, η δυνατότητα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να νικήσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας. Σταυρός είναι η νίκη της αθεΐας της εποχής μας, η σθεναρά ομολογία του ονόματός Του, όπως υπαγορεύεται στον ευαγγελικό λόγο. Σταυρός είναι το να προσφέρουμε αγόγγυστα στον συνάνθρωπό μας, που σημαίνει ότι ξεπεράσαμε τις μικρότητές μας και οδεύουμε προς την αληθινή αλληλεγγύη, την αγάπη και τη διάθεση να αγωνισθούμε πραγματικά για την προσωπική μας κάθαρση και τον φωτισμό της καρδιάς μας.

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας σε πλήθη πιστών, σε δύο ναούς της Λάρισας, ο ιερομόναχος π. Δημήτριος Γρηγοριάτης, από την ιερά μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ' των Νηστειών. Ο πανοσιολογιότατος ιερομόναχος, ήταν προσκεκλημένος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και λειτούργησε το πρωί στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς, Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και ομίλησε για τη χάρη και την ευλογία του τιμίου Σταυρού. Το απόγευμα τελέσθηκε ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος με μεγάλη χαρά προσφώνησε τον λόγιο ομιλητή, π. Δημήτριο. Ο ιερομόναχος, στον εμπεριστατωμένο λόγο του μίλησε για όλους εκείνους, που σταυρώθηκαν στον κόσμο αυτό προκειμένου να κερδίσουν τον Παράδεισο, έκανε αναφορά όχι μόνο στον τύπο του Σταυρού αλλά και στον λόγο του, στο νόημά του, στον τρόπο του Σταυρού, στη βιωτή, τη σταυροαναστάσιμη, με τον οποίο έζησαν οι μαθητές του Εσταυρωμένου Κυρίου και δοξάστηκαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass