ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΣΤΟΝ «ΚΑΡΑΛΑΚΑ»

Τιμή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2017 10:00

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για να τιμηθούν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποίησε το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στον «Καράλακα Γκουνταμάνη».

Την ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Αποστόλης Πλιάτσικας, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης και ακολούθως επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που μιλάει για δήθεν εθνική κυριαρχία και πατριωτισμό, καλεί τον λαό να υποταχθεί στο δικό της τρίτο μνημόνιο. Σε βουνό βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που θα φορτωθεί σ΄ αυτό των προηγούμενων μνημονίων. Με κάλπικα διλήμματα, προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στα δικά τους συμφέροντα, για να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες. Δείτε για παράδειγμα, με ευρώ ή με δραχμή, όπως λένε, ή με κάτι το «ενδιάμεσο». Δεν λένε όμως ότι η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου, φτιάχτηκε για τα συμφέροντά του. Οι ελευθερίες που προσφέρει είναι ελευθερίες μόνο για το κεφάλαιο. Οι λαοί μένουν εγκλωβισμένοι, γι’ αυτούς υπάρχουν μόνο κλειστά σύνορα, καταστολή, φτώχεια κα εξαθλίωση.

Ενάντια στα δίκαια αιτήματά μας στρέφεται η κυβέρνηση και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Όσα μεγάλα λόγια λέει η κυβέρνηση είναι δημαγωγικά για να αποπροσανατολίσει τον λαό. Αυτά δείχνουν και όσα είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στη συνάντησή του με την Μέρκελ. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι τάχα το θέμα δεν αφορά «υλική δικαίωση», αλλά είναι «πρωτίστως ηθικό». Τότε η κυβέρνηση κινήθηκε στη λογική του συμψηφισμού των αποζημιώσεων με το αστικό κρατικό χρέος. Δηλαδή, να πληρωθεί το κρατικό χρέος, που δεν είναι του λαού, με τις αποζημιώσεις των θυμάτων καταστροφής λαϊκής περιουσίας. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τα μεγάλα λόγια - προεκλογικές υποσχέσεις, συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, στέλνοντας στις ελληνικές καλένδες τη λαϊκή διεκδίκηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

 Η ιστορία, λοιπόν, μας διδάσκει ότι υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια για το λαό σημαίνει να μην χάσει άλλο χρόνο, να μην μείνει άλλο παθητικός και φοβισμένος θεατής στα αντιλαϊκά παζάρια, να μην περιμένει με σταυρωμένα χέρια πότε θα τον σφάξουν. Αλλά να οργανώσει την πάλη του για όλα όσα του ανήκουν. Ο λαός όταν είναι αποφασισμένος μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω βγαίνοντας στην αντεπίθεση, αυτό μας διδάσκουν τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940. Η λογική του «δεν γίνεται τίποτα» καλλιεργείται από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τους συμμάχους τους για να κρατήσει τον λαό με σκυμμένο το κεφάλι. Πολλά γίνονται αν ο λαός αποφασίσει να δοκιμάσει τη δύναμη που κρύβει μέσα του. Αποτελεί χρέος και καθήκον μας να αναδείξουμε την προσφορά του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ στη σκληρή, άνιση, αλλά δίκαιη πάλη του, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass