ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 10:40

Η «ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης» τιμήθηκε χθες στη Λάρισα, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε χθες το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου, στο μήνυμα της ημέρας αναφέρθηκε με ομιλία της η φιλόλογος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, Μαρία Λιάκου.

Για τονίσει, μεταξύ άλλων, πως «η Ελληνική Πολιτεία ως ελάχιστο δείγμα ειλικρινούς ευχαριστίας όρισε την 19η Απριλίου, ημέρα του θανάτου του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολλόγι το 1824, ως «ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης» . Το μήνυμα είναι αμφίδρομο.

Εμείς οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας απέναντι σ’ αυτούς που είχαν την αρχοντιά της ψυχής να κάνουν την πατρίδα μας δική τους πατρίδα. Να κάνουν τους πόνους, τη θλίψη, τη λαχτάρα μας για ελευθερία, δική τους έγνοια και αγωνία. Αλλά συγχρόνως οφείλουμε να διευρύνουμε τον νου και την καρδιά μας, να ανοίξουμε το σαλόνι της ψυχής μας και να φιλοξενήσουμε όλους τους ανθρώπους της γης που υποφέρουν».

 «Όπως οι φιλέλληνες παλιά αλλά και τώρα, μας έδωσαν και μας δίνουν το χέρι για να κρατηθούμε όρθιοι, έτσι κι εμείς οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη ή να το πούμε πιο ζεστά, πιο ανθρώπινα, πιο χριστιανικά. Να απλώσουμε τα φτερά της αγάπης, να ζεστάνουμε τις παγωμένες ψυχές τους. Όπως το κάνουμε».

Με την ομιλήτρια, κάνοντας ιστορική αναφορά στον φιλελληνισμό αλλά και στο «σύμβολο του φιλελληνισμού τον λόρδο Βύρωνα» να καταλήγει λέγοντας ότι «η ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να αφυπνιστούμε από τον υπαρξιακό ύπνο που πέσαμε και να γίνουμε αυτό που είμαστε. Πολίτες της πιο όμορφης πατρίδας του κόσμου και χριστιανοί γεμάτοι από τη χάρη και την αγάπη του Θεού. Και όλα τα άλλα, ο φιλελληνισμός και η αλληλεγγύη θα έρθουν φυσιολογικά, όπως φυσιολογικά φωτίζεται, ζεσταίνεται και λάμπει ο τόπος, όταν ανατέλλει ο ήλιος μας».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων, από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρ. Παπαχαραλάμπους, τον αντιδήμαρχο Λάρισας Θαν. Αδαμόπουλο αλλά και εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass