ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Νέο δίκτυο ύδρευσης στη Χαραυγή

* Υπό κατασκευή και ο αγωγός αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Προσαλέντη

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 22:40

Δημοπρατήθηκε προχθές από τη ΔΕΥΑΛ, το έργο της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στη συνοικία της Χαραυγής. Το έργο (προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ) αφορά στο υπόλοιπο τμήμα της περιοχής και, με την ολοκλήρωσή του, η συνοικία της Χαραυγής θα είναι από τις πρώτες που θα αποκτήσουν νέο δίκτυο ύδρευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αντίστοιχο έργο στις συνοικίες Αμπελόκηπων και Ιπποκράτη (Α’ φάση) ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση του έργου στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Πρόσφατα δημοπρατήθηκε επίσης και η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην οδό Προσαλέντη. Η οδός Προσαλέντη (σ.σ. που ξεκινάει από την οδό Φαρσάλων και καταλήγει στη λεωφόρο Καραμανλή) διανοίχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ με τον υπό κατασκευή, κεντρικό αγωγό ομβρίων, θα «συνδεθούν» Νέα Πολιτεία και Αβέρωφ.

Πρέπει να σημειωθεί πως, από το 2015 βρίσκονται σε εξέλιξη, 29 μικρά και μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΛ συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ (17,9 εκατ. ευρώ από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ και 7,2 εκατ. ευρώ από συγχρηματοδοτούμενα).

Τα έργα της ΔΕΥΑΛ, πέρα από τη συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Επιχείρησης για την ποιότητα του πόσιμου νερού κ.λπ., έχουν ως αποτέλεσμα και την αναμόρφωση των συνοικιών αφού μεταξύ άλλων, με την ολοκλήρωσή τους, το συνοικιακό οδικό δίκτυο, παραδίδεται πλήρως ασφαλτοστρωμένο.

ΧΑΡΑΥΓΗ

Όπως σημειώνει στην «Ε», η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης, Αννα Ζαχίδου, «η ΔΕΥΑΛ συνεχίζοντας το πρόγραμμά της Επιχείρησης ως προς την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στην πόλη της Λάρισας δημοπράτησε τον Απρίλιο το έργο της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στο υπόλοιπο της συνοικίας της Χαραυγής, προϋπολογισμού 1.445.000 ευρώ».

Διευκρινίζοντας ότι, η αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ύδρευσης θα γίνει στο τμήμα της συνοικίας που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Φαρσάλων, Ακαρνανίας, Καραμανλή, Διγενή και Δούκα, Γρεβενών, και των γραμμών ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, η κ. Ζαχίου σημειώνει πως «οι νέοι αγωγοί είναι από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, 16 atm. Επίσης θα κατασκευαστούν και νέες παροχές ύδρευσης. Οι αγωγοί θα κατασκευαστούν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των κτιρίων. Το συνολικό μήκος των αγωγών που θα αντικατασταθούν είναι 6.020μ. Μετά το τέλος των εργασιών ύδρευσης θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος των οδών.

Με το αναφερόμενο έργο, το ολοκληρωμένο έργο στο πρώτο τμήμα της συνοικίας και το έργο της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στην οδό Φαρσάλων ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε αυτό το τμήμα της πόλης».

Να διευκρινισθεί ότι η πρώτη φάση του έργου στη Χαραυγή (προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ) αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα. Αντίθετα, το έργο της οδού Φαρσάλων καθυστερεί λόγω των απαιτούμενων εγκρίσεων για την κυκλοφοριακή ρύθμιση κατά την εκτέλεση εργασιών.

Η κ. Ζαχίδου σημειώνει επίσης ότι «συνεχίζεται η κατασκευή των έργων της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στις συνοικίες Αμπελόκηπων και Ιπποκράτη, που αφορούν στην πρώτη φάση ενώ άμεσα θα υπογραφεί και η σύμβαση του έργου της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης τον Απρίλιο δημοπρατήθηκε και η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων της οδού Προσαλέντη, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή χυτού επί τόπου αγωγού ομβρίων υδάτων διατομής 3,00 επί 2,00 μ. στην οδό Προσαλέντη για την εκβολή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού ομβρίων της περιοχής της Νέας Πολιτείας στον αγωγό οδού Καραμανλή».

Η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να υπογραφεί το ερχόμενο καλοκαίρι και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο. Να τονισθεί ότι, στο τέλος Μαϊου, αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο στην πολύπαθη οδό Θεοφράστου.

ΕΠΟΜΕΝΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι, έχουν συνταχθεί οι μελέτες και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2017 τα έργα που αφορούν: Στην αντικατάσταση ύδρευσης Αγ. Σαράντα (β φάση, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ) και στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Ιπποκράτη ( β’ φάση, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ).

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass