ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Η θεομηνία «φέρνει» και έργα…

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2017 9:13

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,4 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα έργα αυτά εντάχθηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίες προέβησαν σε γρήγορη καταγραφή των προβλημάτων και προετοιμασία των απαραίτητων Τεχνικών Δελτίων.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, για συντηρήσεις δρόμων και άλλα τεχνικά. Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε γρήγορη καταγραφή και από το Υπουργείο η ένταξη και για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση γιατί τα έργα αυτά ήταν απαραίτητα. Βέβαια οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση όλων των απαιτούμενων έργων στη Θεσσαλία».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι το συνολικό πόσο των επεμβάσεων που χρειάζεται να γίνουν σε όλη τη Θεσσαλία για αποκαταστάσεις ζημιών από πρόσφατες θεομηνίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό έχει κατατεθεί ένα τεκμηριωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται και η έγκριση τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass