ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΣ

Αγάπη και προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2017 13:15

«Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, επιθυμία για προσφορά χωρίς αντάλλαγμα, προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, αγάπη και προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων στους νέους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του ΕΕΣ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους εθελοντές και υποστηρικτές του έργου του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Αυγερινός ανέφερε: «αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση γι’ αυτή τη γιορτή κατά την οποία υποδεχόμαστε στη μεγάλη αγκαλιά του ΕΕΣ τους νέους εθελοντές και εθελόντριες που αποτελούν την ψυχή, την καρδιά και την κινητήρια δύναμή του.

Η παρουσία των εθελοντών είναι μια νότα αισιοδοξίας που ενδυναμώνει τη διάθεσή μας για παραγωγή έργου και προάγει το όραμα του εθελοντισμού που τόσο ανάγκη το έχουμε στα δύσκολα χρόνια που περνάμε».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΣ στην παρουσία του κατά τη διάρκεια της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, μια πολλαπλή και αποτελεσματική παρουσία από τα ακριτικά μας νησιά έως την ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μοίρασε περισσότερα από 1.100.000 δέματα ποικίλης φύσεως, περιέθαλψε περισσότερους από 300.000 πρόσφυγες, βοήθησε στην ασφαλή αποβίβασή τους άλλους 50.000, ενώ συνεισέφερε στην αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών περισσοτέρων από 20.000!

Το ενδιαφέρον του ΕΕΣ πλέον εστιάζεται στη δημιουργία ασφαλών δομών σε ολόκληρη τη χώρα που θα προστατεύσουν τα περίπου 2.500 ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται εδώ.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ αναφέρθηκε και στις πολλαπλές δράσεις του για την κάλυψη των αναγκών του ελληνικού ευάλωτου πληθυσμού που έχει την ανάγκη της διαρκούς στήριξής του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του ΕΕΣ, Χρήστος Σάρρος, ιδιαίτερα συγκινημένος, αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και τον πρωτεύοντα ρόλο των εθελοντών και εθελοντριών του, εστιάζοντας στην παρουσία νέων ανθρώπων που ευαισθητοποιούνται καθημερινά.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass