ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δωρεάν θεραπεία με τον Αλέξανδρο και τη Λίζα

*Προσφέρθηκαν για δωρεάν χρήση τρία άλογα

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 15:09

Μια επαφή, ένα χάδι, μια αγκαλιά και η καρδιά ηρεμεί, βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς όταν ένα από τα πανέμορφα άλογα του Ιππικού Ομίλου του Δήμου Λαρισαίων πλησιάζει τον επισκέπτη, πόσο μάλλον όταν ο αναβάτης του είναι ένα παιδί με κινητικά προβλήματα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει από τον Δήμο Λαρισαίων η δωρεάν θεραπευτική ιππασία – ιπποθεραπεία προς όλους τους δημότες. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή ειδικών θεραπευτών και εθελοντών που είναι γνώστες ιππασίας.

Η Ακύλα το μοναδικό άλογο του Δήμου γέρασε και δύσκολα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μαθημάτων εκμάθησης ιππασίας. Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αποδεχτεί την παραχώρηση για φιλοξενία και χρήση των αλόγων του κτηνιάτρου Θωμά Γεωργιάδη και έτσι τέσσερα πανέμορφα άλογα περιμένουν μικρούς και μεγάλους αναβάτες στον χώρο του Ιππικού Ομίλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης έκανε δωρεά τη χρήση των τριών ιδιόκτητων αλόγων του προς την ακαδημία της ιππασίας του Δήμου Λαρισαίων για έναν χρόνο, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Έτσι, ο πυρόξανθος Αλέξανδρος ράτσας Thoroughbred, καθαρόαιμος αγγλικός ίππος, η ξανθιά Lizza ράτσας Haffliger και η ξανθιά Princes ράτσας Haffliger κάνουν παρέα με τη φιλική και επιβλητική Ακύλα. «Ο Ιππικός Όμιλος Λάρισας, ο πρώτος Ιππικός Όμιλος που δημιουργήθηκε στην πόλη το 1996 και ως πρόεδρός του προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση καθώς στόχος μας είναι η διάδοση της ιππασίας. Να γίνει προσιτή σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια ανιδιοτελή προσφορά και για μια συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων που κρατά εδώ και χρόνια», δηλώνει ο κτηνίατρος Θωμάς Γεωργιάδης.

Η κτηνιατρική περίθαλψη, η πετάλωση και η μεταφορά με τη χρήση ειδικού τρέιλερ μεταφοράς όλων των αλόγων, συμπεριλαμβανομένου και του ενός αλόγου της ακαδημίας ιππασίας, παρέχεται δωρεάν για όλο το χρονικό διάστημα, από τον ίδιο τον κτηνίατρο. Τα έξοδα της διατροφής των τριών παραπάνω αλόγων, βαρύνουν τον ιδιοκτήτη, όπως και τα έξοδα του προγράμματος «Δωρεάν θεραπευτική ιππασία – ιπποθεραπείας προς όλους» τους Λαρισαίους δημότες αναλαμβάνονται επίσης από τον ίδιο ως πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Λάρισας, σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων.

«Πρόκειται για μια συνεργασία, που θα προσφέρει δωρεάν τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας σε όλους τους Λαρισαίους», σημείωσε ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος.

Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες στον Ιππικό Όμιλο του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκεται στην περιοχή του Αλκαζάρ (πίσω από τα γήπεδα «Μητσιμπόνα»). Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass