ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Έκλεψαν σκύλο από το Κυνοκομείο

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 14:29
Το σκυλόσπιτο που έφτιαξε Λαρισαία απέναντι από την εκκλησία των Αγ. Σαράντα Το σκυλόσπιτο που έφτιαξε Λαρισαία απέναντι από την εκκλησία των Αγ. Σαράντα

Ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση κλοπής σκύλου από το Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας. Η διάρρηξη και η κλοπή φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Μάλιστα το θέμα είναι ακόμα πιο περίεργο καθώς πρόκειται για ένα άρρωστο, αδέσποτο και ημίαιμο ζώο.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία φιλόζωης Λαρισαίας στην «Ε». Όπως η ίδια δηλώνει, «στην περιοχή των Αγίων Σαράντα το τελευταίο διάστημα περιφέρονται δύο αδέσποτα σκυλιά. Τα φροντίζω καθημερινά. Σε οικόπεδο απέναντι από την εκκλησία τους έφτιαξα ένα σπίτι. Πρόκειται για δύο άρρωστα ζώα. Το ένα είναι χτυπημένο. Έχουν βγει έξω τα γενετικά του όργανα. Δεν μπορεί όμως κανείς να το πλησιάσει γιατί είναι πολύ φοβισμένο. Ιατρική βοήθεια χρειαζόταν και ο δεύτερος σκύλος. Είχε αδυνατίσει πολύ».

Εξαιτίας της οικονομικής της κατάστασης η γυναίκα απευθύνθηκε για ιατρική βοήθεια στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας. «Ζήτησα βοήθεια από το Δημοτικό Κυνοκομείο γιατί εγώ είμαι άνεργη και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πάω τον σκύλο στον κτηνίατρο. Αρχικά ήρθε μία εργαζόμενη για να τον παραλάβει. Δεν τα κατάφερε και την επόμενη ημέρα ήρθε μία άλλη κυρία η οποία με τη βοήθεια του συζύγου μου κατάφερε να πάρει το ζώο και να το μεταφέρει στο κυνοκομείο».

Όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η φιλόζωη Λαρισαία την περασμένη εβδομάδα και, χθες Δευτέρα επικοινώνησε με το Δημοτικό Κυνοκομείο για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του ζώου. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν ότι ο σκύλος «έβγαλε φτερά», εξαφανίστηκε, τον έκλεψαν, δεν ήταν εκεί. Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. «Όταν πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω αν ο σκύλος είχε λεϊσμανίαση ή κάτι άλλο, μου είπαν ότι του πήραν αίμα για να του κάνουν τις εξετάσεις αλλά το ζώο το έκλεψαν. Μόνο αυτό. Σήμερα που πήγαν βρήκαν παραβιασμένο τον χώρο και το ζώο να μην είναι εκεί. Ποιος θα ήθελε να κλέψει ένα άρρωστο, ταλαιπωρημένο και όχι κάποιας ράτσας σκύλο και γιατί;».

Τα παραπάνω της κλοπής τα επιβεβαιώνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαούτσος. «Όταν οι εργαζόμενοι πήγαν στην εργασία τους το πρωί βρήκαν σπασμένο το κάγκελο της πόρτας και ανοιχτό το κλουβί του σκύλου. Κάποιος μπήκε και έκλεψε μόνο αυτό το ζώο. Οι υπεύθυνοι του κυνοκομείου το κατήγγειλαν στην Αστυνομία», ανέφερε ο αντιδήμαρχος. Σχετικά με τον εργαζόμενο που είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων είπε ότι είναι στη διαδικασία της ανανέωσης της σύμβασής του, ενώ εκπαιδεύεται και άλλο προσωπικό για να το στελεχώσει. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στο δημοτικό κυνοκομείο της πόλης ταΐζονται καθημερινά αλλά και τις Κυριακές.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass