ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Στα σκαριά η 2η Οικογιορτή

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 9:00

Τη 2η Οικογιορτή προετοιμάζει ο Δήμος Λαρισαίων. Μετά το περσινό τριήμερο, που διοργανώθηκε στην πόλη για πρώτη φορά φέτος αναμένονται νέες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την αειφορία.

Με τη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και Μουζακίου, με συλλογικότητες και ομάδες ανταλλαγής σπόρων, ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών το Αισθητικό Άλσος αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος παραγωγούς αλλά και επιστήμονες για να μοιραστούν με τους Λαρισαίους τις γνώσεις τους. Με νέες ιδέες, επέκταση δραστηριοτήτων και ημερίδες, η πρώτη συνάντηση για την προετοιμασία της 2ης Οικογιορτής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα.

Μετά και την ανταπόκριση που βρήκε η περσινή γιορτή, σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετέχοντες, φορείς και παραγωγοί, οικοτέχνες αλλά και επισκέπτες αναμένουν τη δεύτερη με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στόχο αποτελεί η προβολή πτυχών και τάσεων της αγροτικής παραγωγής στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα η διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών, η φυσική καλλιέργεια, η αυτάρκεια και η βιοκαλλιέργεια. Σκοπός των διοργανωτών είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αλληλεγγύη και τη συμμετοχή. Θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή σπόρων και φυτών παραδοσιακών ποικιλιών, αγορά οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, βιωματικά εργαστήρια.

Οι υπηρεσίες του Δήμου ήδη βρίσκονται στο Αισθητικό Άλσος προκειμένου να προετοιμαστεί ο χώρος για να υποδεχτεί τη 2η Οικογιορτή. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε άλλους χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των σημαντικών που άφησε για την πόλη και τους Λαρισαίους η περσινή Οικογιορτή ήταν πως μετά το πέρας αυτής ο Δήμος Λαρισαίων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κήρυξε συμβολικά την πόλη ως «ζώνη ελεύθερη» από τις συνθήκες TTIP, TISA, CETA και συνυπέγραψε τη διακήρυξη της Βαρκελώνης που αποτελεί και την επίσημη αντίδραση δημάρχων στην πανευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και η νέα γενιά συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass