ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Τριήμερο εξορμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2017 14:15

Εξορμήσεις έχουν προγραμματίσει σειρά κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

Οι εξορμήσεις αυτές – το πρόγραμμα των οποίων δόθηκε χθες στη δημοσιότητα – θα γίνουν σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως να καλύπτονται όλες οι περιοχές της χώρας, καθώς ανακοινώθηκε ότι ανάλογες επισκέψεις θα συνεχιστούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προγραμματίζεται επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους μονάχα στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος μεθαύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί θα μιλήσει σε εκδήλωση στο αναψυκτήριο «Παυσίλυπο».

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν ήταν εύκολο να οργανωθεί επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους στη Λάρισα, καθώς μεθαύριο κορυφώνονται οι εργασίες ανάδειξης νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, με την πραγματοποίηση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης. Παράλληλα, έχει οριστικοποιηθεί η επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη (φωτ.) στη Λάρισα, την προσεχή Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΤΙΑΣ

Εν τω μεταξύ, διανέμεται αυτές τις μέρες το επετειακό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που τιτλοφορείται «Μαχόμαστε, Επιμένουμε, Μπορούμε – Προχωράμε μαζί».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτό, «προχωράμε μαζί για τη στήριξη των αδύναμων, την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και της διοίκησης».

Τονίζεται επίσης ότι, «στις 25 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά. Μια νίκη που επιβεβαιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Δύο χρόνια μετά, χωρίς αλαζονεία, έπαρση, με αναγνώριση λαθών και αδυναμιών μας, απευθυνόμαστε με εντιμότητα στους Έλληνες πολίτες».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στη διαπραγμάτευση και τη σύγκρουση της κυβέρνησης και στη συμφωνία που υπογράφηκε, σημειώνοντας ότι «διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, το 2018».

«Όλο αυτό το διάστημα», συνεχίζεται στο κείμενο, «υλοποιήθηκε ένα παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, που συνάντησε τη λυσσαλέα αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου, εντός και εκτός της χώρας και των ΜΜΕ που ελέγχει. Γιατί οι πολιτικές και θεσμικές τομές έθιξαν εδραιωμένα συμφέροντα δεκαετιών. Ακούμπησαν πελατειακά δίκτυα. Έφεραν στο προσκήνιο, μέσα από δεκάδες υποθέσεις, την έκταση και το βάθος της διαφθοράς. Ανασυγκρότησαν τομείς στους οποίους μέχρι τώρα «νόμος» ήταν το δίκαιο των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και βεβαίως η διαπλοκή».

Ακολούθως τονίζεται ότι «η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση θα κλείσει έναν μεγάλο κύκλο διαπραγμάτευσης και δεσμεύσεων για τη χώρα και θα ανοίξει έναν άλλο κύκλο διεκδικήσεων. Με μοναδικό στόχο την αλλαγή της σημερινής εικόνας και την είσοδο σε μια περίοδο ανάπτυξης της χώρας».

Στο ίδιο φυλλάδιο παρατίθενται, εν είδει απολογισμού, μερικές από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες τα δύο προηγούμενα χρόνια, σε τομείς όπως η οικονομία, η καταπολέμηση της ανεργίας, η κοινωνική ασφάλιση, η αναβάθμιση της παιδείας, η στήριξη της δημόσιας υγείας, ο πολιτισμός, η δημόσια διοίκηση, η αυτοδιοίκηση, η ψηφιακή πολιτική, το περιβάλλον, ο πρωτογενής τομέας, οι υποδομές, τα δίκτυα και η νησιωτική πολιτική.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass