ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ

«Στοίχημα» οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 14:45

Με διευρυμένη σύνθεση καθώς συμμετείχαν και άλλοι φορείς συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Λαρισαίων εξετάζοντας τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων άμεσης εφαρμογής στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός και μετά τις παρατηρήσεις φορέων και πολιτών θα έρθει με την τελική της μορφή στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις, ενώ ήδη εκπονείται η μελέτη εφαρμογής.

Το ΣΒΑΚ, που ως γνωστόν έχει εγκριθεί από προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας με βασικό συλλεκτήριο οδικό δίκτυο, τη μετατροπή τοπικής σημασίας οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και τη δημιουργία παράλληλα δικτύου ροής πεζών, αλλά και την ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου, τη προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κλπ.

Η χθεσινή συνάντηση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχο να σημειώνει τη σημασία της διαβούλευσης και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να επαναλαμβάνει μεταξύ άλλων πως «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την υλοποίηση του ΣΒΑΚ, σχέδιο που θα αλλάξει τα πράγματα στην πόλη αφού μεταξύ άλλων στοχεύει και στην “επανασύσταση” της γειτονιάς».

Με τον κ. Καλογιάννη να παραπέμπει στις οριστικές αποφάσεις που θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων άμεσης εφαρμογής, παρουσίασε αναλυτικά ο συγκοινωνιολόγος και επικεφαλής της μελετητικής ομάδας της DENCO ΕΠΕ Χρ. Ριζομυλιώτης. Διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ενδιάμεση μελέτη ενώ εκπονείται ήδη μελέτη εφαρμογής που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες.

Ο κ. Ριζομυλιώτης χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» τη μετατροπή παράπλευρων οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν θα χαθούν θέσεις στάθμευσης, ενώ σε ερωτήματα όπως της πρόσβασης σε ξενοδοχεία επανέλαβε ότι γενικότερα απαιτείται κέντρο διαχείρισης των πεζοδρόμων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων παρατάξεων και φορέων που κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το ΣΒΑΚ. Εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αστικού ΚΤΕΛ, του ΓΕΩΤΕΕ, του City Taxi, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του Ποδηλατικού Συλλόγου «Πηνειός», αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων, υπηρεσιακοί παράγοντες και συμπολίτες.

Να σημειωθεί πως οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς μπορούν να καταθέσουν παρατηρήσεις, αιτήματα, προτάσεις και ενστάσεις στο e-mail: astikin@larissa-dimos.gr ή στο πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων. Το σύνολο των προτάσεων της μελέτης όπως αυτή συντάχθηκε και υποβλήθηκε από την ανάδοχο μελετητική ομάδα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.larissa-dimos.gr/new/

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass