ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Νέα απειλή για ΕΠΑΛ από απόφαση για απουσίες

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 14:36

Μπροστά σε ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων ακόμα και καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στο μέσον της χρονιάς βρίσκονται τα ΕΠΑΛ αν ισχύσει πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ανέφεραν τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΜΕ Λάρισας που πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου.

Οι συνδικαλιστές αναφέρονται στην υπουργική απόφαση 103539/Δ4 του προηγούμενου υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με την οποία θεωρούν ότι επιβάλλεται μια «κρυφή» αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη ρήτρα που αφορά σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, «εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του μαθητή είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο μαθητής χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών και δεν λαμβάνεται υπόψη:

α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και

β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών».

Τα μέλη της ΕΛΜΕ τόνισαν στην κ. Αναστασοπούλου ότι «η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης και το ενδεχόμενο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων και τομέων θα σημάνει μοιραία τη βίαιη ανακατανομή ακόμα και εκδίωξη μαθητών από το σχολείο που φοιτούν, όμοια με αυτή που βίωσαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα θα σημάνει νέα διόγκωση των τμημάτων που σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης. Θα δημιουργήσει, επίσης, υποχρεωτικά και νέο κύμα εκτοπίσεων και μετακινήσεων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν το πολύπαθο ωράριό τους».

Η ΕΛΜΕ κάλεσε το υπουργείο και τη διοίκηση να καταργηθεί άμεσα η συγκεκριμένη διάταξη. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη νέα απειλή που στέκει πάνω από τα σχολεία όλης της χώρας να πάρει σάρκα και οστά», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Από την πλευρά της, η κ. Αναστασοπούλου καθησύχασε τα μέλη της ΕΛΜΕ επαναλαμβάνοντας πρόσφατη διαβεβαίωση του νέου υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε κανένας κίνδυνος για τους τομείς ή τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει το προτεινόμενο σχέδιο για τη Μαθητεία και να ακολουθήσει την πρόταση της ΟΛΜΕ για τη δημιουργία Μεταλυκειακού έτους Ειδίκευσης με την ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανικά ενταγμένου στο Λύκειο της ΤΕΕ, που θα αξιοποιεί την υποδομή και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΛ και θα περιέχει το σύνολο των ειδικοτήτων που παρέχονται σήμερα».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass