ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΑ

Κόλλησε για 7 ώρες στη Λάρισα

* Μεγάλη ταλαιπωρία για 150 περίπου επιβάτες

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 15:00

Για εφτά ώρες έμεινε ακινητοποιημένη, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, η αμαξοστοιχία 55 που ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα.

Οι 150 περίπου επιβάτες είδαν το τρένο τους να σταματάει από τις 12 περίπου το μεσημέρι ως και τις 7 το απόγευμα, καθώς σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Λάρισα, στο ύψος των Παλαιοφαρσάλων και του Δομοκού το χιόνι ήταν πολύ και δεν θα επέτρεπε στο τρένο να συνεχίσει την πορεία του, τη στιγμή μάλιστα που κι άλλες αμαξοστοιχίες αντιμετώπιζαν προβλήματα σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι επιβάτες ωστόσο είχαν την τύχη (μέσα στην ατυχία τους) να έχουν ζέστη τόσο στην αίθουσα του Σιδηροδρομικού Σταθμού όσο και εντός της αμαξοστοιχίας. Δεν γλίτωσαν όμως την πολύωρη ταλαιπωρία.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εν τω μεταξύ, χθες εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε πως λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης (μη λειτουργία κλειδιών λόγω παγετού, συσσώρευση χιονιού στις γραμμές, κ.λπ.) αναγκάζεται να μειώσει τα δρομολόγια των τρένων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Αυτό συνέβη χθες και θα συνεχιστεί και σήμερα.

Ακόμα έκανε γνωστό πως θα μειωθούν και τα δρομολόγια των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη. Η εταιρία ζήτησε την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν ευθύνεται η ίδια. Επίσης στην ίδια ανακοίνωση υπογράμμιζε ότι το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί. Τέλος, σημείωνε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής, ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα.

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγιά τους θα ανασταλούν σήμερα είναι οι εξής:

Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα:

50, 51, 56, 55, 60 και 61

*Οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισα

1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597

Επίσης, για σήμερα στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

Εξάλλου ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης εξέδωσε ανακοίνωση για τα προβλήματα που υπήρξαν στα δρομολόγια. Πιο αναλυτικά τόνισε τα εξής: «Ελλάδα 2017; Η μήπως…1817; Πόση ντροπή πια; Παρέλυσε η χώρα από λίγο χιόνι που έπεσε; Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι ώρες ατέλειωτες στη μέση του πουθενά και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «φάντασμα»! Ούτε στα τηλέφωνα δεν μπορεί να τους βρει κανείς για να μάθει το αυτονόητο, πώς θα μετακινηθεί αυτός ο κόσμος που ξεπαγιάζει μέσα σε μια αμαξοστοιχία που όπως μαθαίνω ακινητοποιήθηκε λόγω κακής συντήρησης στις γραμμές του τρένου. Υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν, υπάρχει ένα παιδί που μεταφέρεται με αυτό το υποτιθέμενο ασφαλές μέσο μεταφοράς για να χειρουργηθεί επειγόντως. Ήμαρτον πια! Μέχρι πού θα φτάσει ο κατήφορος σε αυτή τη χώρα που πέρα από τους πολίτες που εκπληρώνουν με «αίμα» τις υποχρεώσεις τους οι υπόλοιποι πουλάνε «αέρα» και υποσχέσεις για μια καλύτερη Ελλάδα;

ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Αρκετοί πάντως ήταν οι αναγνώστες που τηλεφώνησαν στα γραφεία της «Ε» διαμαρτυρόμενοι τόσο για τις καθυστερήσεις όσο και για το γεγονός πως δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με κάποιον από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας.

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ωστόσο ανακοινώθηκε πως τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

14511 Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 06:00 - 23:00) και 213 0 121 121 Γραμμή Παραπόνων -Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 13:00.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass