ΓΝΩΣΤΟΙ – ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Βανδαλισμοί στο Ανοιχτό Θέατρο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2017 14:30

Στη μανία των βανδάλων στον Τύρναβο έπεσε το κόσμημα της πόλης, το Ανοιχτό Θέατρο στο Λατόμι κάτω από τον Προφήτη Ηλία.

Άγνωστοι με περισσή μανία αφού αφήρεσαν την προστατευτική ράμπα στην είσοδο του χώρου έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους καταστρέφοντας τους κλειστούς βοηθητικούς και αφαιρώντας αντικείμενα αξίας. Επίσης έσπασαν τα τζάμια στους χώρους όπου είναι τα καμαρίνια των ηθοποιών ή ερμηνευτών. Ακόμα προξένησαν ζημιές στον χώρο του σκηνοθέτη και του τεχνικού των παραστάσεων.

Οι ζημιές αυτές δεν είναι οι πρώτες που σημειώνονται κυρίως χειμερινούς μήνες. Οι γνωστοί – άγνωστοι δεν έχουν σκοπό μόνο την κλοπή αλλά και την καταστροφή. Ο χώρος φυλάσσεται από τον Δήμο Τυρνάβου ενώ συχνές είναι και οι περιπολίες των περιπολικών του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου. Ωστόσο κάποιοι βρίσκουν χρόνο και επιδίδονται στις καταστροφές και τις κλοπές.

Το ανοιχτό θέατρο «Παλιό Λατόμι» είναι ένα από τα λίγα ανοιχτά θέατρα του νομού με πολύ καλή υποδομή και ακουστική. Κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας Χρήστου Κιτσίδη ενώ το έργο ξεκίνησε επί δημαρχίας Θανάση Νασίκα και έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας καταδίκασε τους βανδαλισμούς σημείωσε ότι η φύλαξη του χώρου είναι συνεχής, ωστόσο χρειάζεται και η ευαισθησία των πολιτών όταν βλέπουν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή, ειδικά τις νυχτερινές ώρες να ενημερώνουν τον Δήμο.

ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ

Στην είσοδο του χώρου υπάρχουν μετά από δωρεά του καταξιωμένου Τυρναβίτη γλύπτη και ομότιμου καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιώργου Καλακαλά οι προτομές των τριών τραγικών ποιητών της αρχαιότητας, του Αισχύλου, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή.

Ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεννόηση και με τον δωρητή γλύπτη μετά και τα τελευταία κρούσματα κλοπών και βανδαλισμών θα μεταφέρει τα βάθρα και τις προτομές στο κέντρο της πόλης. Το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν σε χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέτρο Τυρνάβου στον πεζόδρομο Στ. Καράσσου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass